The Ruggeds

Between Us

The Ruggeds

Between Us

Je hebt familie en je hebt vrienden. Maar wat als je vrienden je familie zijn? The Ruggeds kennen elkaar sinds hun tienerjaren. Met elkaar groeiden ze op en werden ze hun eigen versie van een familie. Niet samengebracht door DNA, maar door ervaringen. Iedere familie is uniek, zo ook The Ruggeds. In Between Us neemt de crew je mee in hun belevingswereld. Met een mix van muziek, acrobatiek, humor en dans is het altijd feest bij hen over de vloer. 

'Kept topping their energy.' 

The New York Times

zo 6 okt 2019
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
15:00 - 16:30
Prijs € 16
Dans
Tickets

Info
D
THE_RUGGEDS-BETWEEN_US (2).JPG

 

'Een levend altaar
als ode aan vriendschap en vertrouwen.'

Theaterkrant ★★★★ 

Omdat ze samen al jaren – vanuit thuisbasis Eindhoven – de wereld over reizen als breakdance crew, zijn The Ruggeds tijdens de Dansdagen eindelijk weer eens in ons land te zien. Afgelopen jaar zaten ze nog maandenlang opgesloten in Hollywood voor hun deelname aan World Of Dance. Ze stonden op grote dance-events zoals Red Bull BC One, Juste Debout en The Dance, in Sadler’s Wells en op Breakin’ Convention. En ze deelden het podium met internationale artiesten als Rita Ora en Justin Bieber. Hun kracht is hun persoonlijke benadering van het breakdanceschap. Elk lid van de crew is uniek, samen zijn zij Rugged: rauw, niet gepolijst, ruig. Ruwe randjes maken de persoonlijkheid. “Wij hebben altijd gebattled niet per se om te winnen maar om de beste versie van onszelf te zijn. Bovenal zijn wij een crew, een familie en zijn we zo kleurrijk als de optelsom van ons allen.”  

Performers
Jessy 'Jazzy Gypz' Kemper, Leelou Demierre, Niek Traa, Rico 'Zoopreme' Coker, Roy Overdijk, Sjoerd 'Stepper' Poldermans, Tawfiq Amrani, Virgil 'Skychief' Dey

 

Artistic director

Niek Traa
 

Choreographer

Roy Overdijk
 

Composers

Boi Beige & Y’skid