Tides

Joop Oonk / Misiconi

Joop Oonk / Misiconi - Tides

TIDES is een installatie performance van Misiconi in samenwerking met en onder leiding van Joop Oonk, geïnspireerd door de schoonheid van natuur waarin dansers met en zonder een beperking je meevoeren naar een andere wereld.

Laat je zintuigen prikkelen en geef je over aan de dansers, die je vergezellen op een reis door je eigen binnenwereld. Alles stroomt en is constant in beweging, maar als je een moment neemt voor verstilling en verwondering gaat er een nieuwe wereld voor je open. Neem plaats in de installatie en laat je onderdompelen in deze theatrale ervaring, of kijk toe vanaf de tribune en laat je meevoeren door de sferische klanken live gespeeld door muzikant Soheil Shayesteh.

‘Geef je over en laat je meevoeren door TIDES


De installatie performance TIDES gaat over hoe we als mens overrompeld kunnen worden door schoonheid die groter is dan onszelf. Hoe staan wij als mens in contact met onze innerlijke zelf en de natuur om ons heen en welke emoties kan die verbinding met de natuur bij ons opwekken? 
 

TIDES wordt mede mogelijk gemaakt door BNG Cultuurfonds, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Maastricht, Nederlandse Dansdagen.
 

vr 30 sep 2022
AINSI:
AINSI theaterzaal
17:00 - 18:00
Prijs € 7,50
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
Try-out
D

 

Over Misiconi
Misiconi Company is een dansgezelschap dat een alternatieve realiteit toont waarbinnen ongelijkheid de grootste troef is. Met artistiek hoogwaardige dansstukken spelen we nationaal en internationaal met een gemixte groep dansers in een gelijkwaardige samenwerking. Misiconi Company legt de focus op de artistieke samenwerking tussen individuen waardoor er veel aandacht wordt besteed aan hoe het individu binnen het collectief kan reiken naar zijn of haar potentie. De company heeft een vaste kern aan dansers die zowel projectmatig als structureel werkt. Misiconi is kleurrijk, eigenzinnig, interdisciplinair en divers.

Om artistiek te blijven ontwikkelen is het van belang dat we onszelf continue bevragen in onze werkwijze. Dit doen we onder andere door scherp te blijven op onze eigen methodiek en hier onderzoek naar te blijven doen. Voor ons is inclusie onderdeel van het proces.
 

Choreograaf/artistieke Leiding Joop Oonk
Dramaturg Floor Cremers
Scenografie Floris Barnhoorn
Kostuum design Paul Boereboom
Sound en sounddesign Soheil Shayesteh 
Dansers Enya Straver, Sunai Elbers, Anastasia Jansen, Manouk Schrauwen, Susanne van der Staak, Jordy Ruhl 

FOTOGRAFIE Sjoerd Derine