Triple bill: Nieuwkomers

Ivgi&Greben | SHIFFT | Internationaal Danstheater

03.10.2021 Triple Bill Nederlandse Dansdagen

SHIFFT - Pounds Lighter
In Pounds Lighter duiken Jefta Tanate en Lo Walther Boer plotseling op met een dynamische choreografie. Jasper van Luijk laat in het nieuwste dansduet van SHIFFT zien op hoeveel verschillende manieren we elkaar kunnen dragen. Dragen kan liefde geven, pijn doen, verbinden en verwonden. En toch is het leven vaak lichter als iemand je draagt.  

Ivgi&Greben – Nice to meet you!
Het nieuwe Ivgi&Greben gezelschap schept een lyrische choreografie van solo’s en duetten die als een ketting aaneengeregen zijn. Het wordt een persoonlijke ontmoeting, en ondanks alle omstandigheden toch dichtbij.Als publiek maken we kennis met de virtuositeit van acht bijzondere dansers, nieuw in Nederland: Bettina uit Hongarije, Coline enGaspard uit Frankrijk, Manon uit Friesland, Noa uitVlaanderen,Alberto en Christian uit Italië, en Daniel uit Spanje: Nice to meet you!

Internationaal Danstheater - Femmes & RAW
Tijdens de Nederlandse Dansdagen geeft het Internationaal Danstheater een preview van Femmes en RAW.

RAW is een tot de verbeelding sprekende voorstelling die je meeneemt in de kleurrijke levens van etnische minderheden. Ze creëert een uniek samenspel tussen verschillende disciplines die op het podium worden verweven tot een filmische documentaire. Centraal staat hierbij het werk van fotografen die door de jaren heen de wereld over zijn gereisd om de prachtige geschiedenis en leefwijzen van verschillende volken op beeld vast te leggen. De rijke verscheidenheid in stijl en cultuur van deze mensen, hun authentieke kleding, kleurrijke sierraden en karakteristieke make-up, worden door middel van dans tot leven gebracht in een levende tijdloze herinnering.

Femmes is een ode aan vrouwen die een belangrijke verandering teweeg hebben gebracht in hun land ten opzichte van onderdrukking of rechten van de mens. Deze voorstelling vertelt de kracht en toewijding van deze vrouwen. Het Internationaal Danstheater wil de andere kant van het nieuws belichten (letterlijk) door de schoonheid van ieders cultuur te laten zien.

zo 3 okt 2021
Overige locaties :
Landbouwbelang
12:00 - 13:00
Prijs € 16
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D