Tutti

Introdans

Tutti

Introdans

Introdans presenteert tijdens de Dansdagen met Tutti twee absolute publieksfavorieten als jubileumcadeau. Het gezelschap viert het 50-jarig bestaan, een gouden feest, met alle dansers in balletten van Sidi Larbi Cherkaoui en Mauro Bigonzetti.

Cantata 
Aards, rauw en gepassioneerd, zo kun je de dans in Mauro Bigonzetti’s Cantata het best typeren. In dit opzwepende powerstuk roept de choreograaf verschillende karakters uit een Italiaans dorp tot leven, daartoe geïnspireerd door de aanstekelijke, schurende muziek van vrouwenfolkgroep Assurd, Enza Pagliara. In krachtige ensembledansen meten mannen en vrouwen zich met elkaar, waarbij benen alle kanten opzwiepen en bovenlichamen woest worden uitgeschud. Je kunt moeilijk ongeroerd blijven bij deze uitbundige ode aan de Italiaanse volkscultuur, aan de liefde, en misschien wel vooral aan de gekte. Cantata wordt steevast op staande ovaties onthaald.

In Memoriam
Gedreven door een aantal sterfgevallen in zijn familie maakte de wereldwijd gelauwerde Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui In Memoriam als eerbetoon aan zijn voorouders. De connectie tussen de werkelijkheid en het geheugen vormt de kern van dit werk. In een denkbeeldige onderwereld verkennen de dansers polariserende krachten als aantrekking en afstoting, zachtheid en agressie om aldus de betekenis van het woord ‘harmonie’ te onderzoeken. Het resultaat is zowel sereen als hallucinerend. Een belangrijk aandeel hebben de videobeelden van Gilles Delmas.

 

Muzikaal gouden dansfeest met àlle dansers
 

za 2 okt 2021
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:30 - 22:05 / 1 pauze
Prijs € 35
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D

ZIE OOK:
INTRODANS.NL

NDD - Introdans - In Memoriam & Cantata NDD - Introdans - In Memoriam & Cantata NDD - Introdans - In Memoriam & Cantata NDD - Introdans - In Memoriam & Cantata

fotografie
Hans Gerritsen