Wim Vandekeybus / Ultima Vez, Trixie Whitley, Marc Ribot

TRACES (Theaterreis naar Hasselt)

Wim Vandekeybus / Ultima Vez TRACES

Met zijn nieuwste voorstelling TRACES volgt Wim Vandekeybus het spoor terug. Waar hij de voorbije jaren verhalen vertelde van beschaving en cultuur, van gemeenschappen en conflicten, van woorden en wetten, stelt de choreograaf nu het lichaam weer centraal.
Hoeveel natuur leeft er nog in de mens? Hoeveel dier? TRACES gaat niet over de buitenwereld, over de cultuur die de mens heeft opgebouwd. Het is een zoektocht naar de sporen van de natuur die het lichaam is vergeten. Een zoektocht naar de instinctieve reactie, het nu-moment, de imaginaire catastrofe en de onmiddellijke energie die de hartslag vormden van zijn eerste voorstellingen.

De dans beweegt zich ver van iedere romantiek en zonder nostalgie naar heroïsche tijden. Met aandacht voor de hedendaagse, complexe en chaotische realiteit van het lichaam. Een herontdekking van een tegelijk krachtige en kwetsbare vitaliteit in een wereld van technologische en ecologische dreiging.

Live muziek van en door Marc Ribot en Trixie Whitley
Op het podium staan twaalf dansers en vijf muzikanten. De muziek wordt live gebracht door Trixie Whitley en door Marc Ribot, bekend van Tom Waits, Elvis Costello, Robert Plant e.v.a.  

Coproductie Concertgebouw Brugge, KVS Brussel, Europalia Romania

di 10 dec 2019
Overige locaties :
THEATER AAN HET VRIJTHOF: THEATERCAFÉ
18:45
Prijs € 34
Dans
Tickets

Info

Theaterreis naar Hasselt

D
Wim Vandekeybus / Ultima Vez TRACES Wim Vandekeybus / Ultima Vez TRACES Wim Vandekeybus / Ultima Vez TRACES

Choreografie

Wim Vandekeybus

Live muziek

Trixie Whitley, Marc Ribot

fotografie

Danny Willems