X-Change: The Sound of Movement

Kalpana Raghuraman | Peter Leung | Katja Grässli

X-Change: The Sound of Movement

Kalpana Raghuraman | Peter Leung | Katja Grässli

In X-Change: The Sound of Movement vertellen Kalpana Raghuraman, Peter Leung en Katja Grässli over hun werkprocessen om dans inclusiever te maken, met speciale aandacht voor doven- en slechthorenden. Geïllustreerd met beeldmateriaal van hun huidige voortgang, nemen zij het publiek mee aan de hand.

Zo is Dance on Mute een project van Kalpanarts en experimenteren zij met technieken om muziek ook via andere zintuigen dan het gehoor te kunnen ervaren. Recentelijk ging de voorstelling Two Minds in première waarbij fysieke trillingen in combinatie met energiek voetenwerk vanuit de Indiase Klassieke dans worden ingezet om muziek visueel en voelbaar te maken. 

Met het gezelschap House of Makers onderzoekt ook Peter Leung hoe muziek een ervaring voor het hele lichaam kan zijn, en hoe beweging hieraan kan bijdragen. De focus ligt op de podiumkunsten als breed instrument.

Choreograaf Katja Grässli toont een korte work-in-progress van haar voorstelling ALL-EEN waarin een cross-over tussen dans en gebarentaal wordt gemaakt. Dit doet zij samen met de doof geboren danser Pawel Moléda en (slechthorende) danser Sharon Wesseling. 

zo 3 okt 2021
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
12:00 - 13:30
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Gratis, reserveren verplicht

D