BonteHond

Vadertje & Moedertje 6+

BonteHond-Vadertje-Moedertje-Kamerich-Budwilowitz-Eyes2-HR.jpg

Sla een willekeurige speelgoedfolder open en de wereld wordt je voorgeschoteld in roze en blauw, poppen en auto’s, meisjes en jongens. De één schijnt te dromen van stofzuigers en baby’s, de ander van vliegtuigen en boormachines. Zij veegt de vloer en poetst het koper, hij verkent als astronaut het universum. Het meisje is mooi en gehoorzaam, de jongen stoer en actief. En zo is het, zo wordt ons dat verteld, al jaren en jaren en jaren.

'Opgroeien in een wereld zonder hokjesdenken.'


Waarom doen we de dingen “zus en zo” alleen maar omdat het lijkt alsof iedereen het “zus en zo” doet? Laten we alles wat we ooit bedacht hebben over elkaar in een grote trommel stoppen, deze heel hard schudden en dan kijken wat er van overblijft. Alles moet anders. VADERTJE & MOEDERTJE gaat over sprookjes en hoe deze middeleeuwse verzinsels nu nog steeds onze moraal en onze rolverdeling bepalen.

za 11 mei 2019
AINSI:
Theaterzaal
16:00 - 17:00
Prijs € 11
Kinderen € 9
Familie en Jeugd
Tickets
F

Foyeractiviteit: speel vadertje en moedertje met BonteHond
BonteHond nodigt je voorafgaand aan de voorstelling uit: kom vadertje en moedertje spelen. We storten een berg speelgoed in de foyer van het theater en nodigen iedereen uit om vrij te komen spelen. Onder begeleiding van een theaterdocent. 

Theaterworkshop Vadertje & Moedertje 
De kinderen die met hun vadertje, twee moedertjes, opa’s en oma of buren komen, kunnen na afloop van de voorstelling in het theater mee doen aan een workshop. Daar rekenen we af met vastgeroeste rolpatronen en draaien we alle rollen op een speelse manier om. We maken nieuwe sprookjes, sorteren van groot naar klein, proppen onszelf letterlijk in hokjes en rennen daar net zo hard samen weer uit. Maar pas op! Net als in de voorstelling kan alles zó weer door elkaar gegooid worden.. Een swingende theaterworkshop met muziek uit de voorstelling en een kist vol verkleedkleren. Meedoen? Bekijk de speellijst en informeer bij het theater bij jou in de buurt.
 

'Een uur lang klopt alles.
Vier acteurs, in de regie van René Geerlings, weten een wereld op te roepen waarin alles kan.'

 

'Wat een gepassioneerd vakmanschap
krijgen we hier te zien.'

✮✮✮✮
de Leeuwarder Courant

Regie
René Geerlings
Tekst
Sanne Schuhmacher
Muziekdecor
Wil Conradi
Spel
Tessa Jonge Poerink, Michiel Blankwaardt, Manon Nieuweboer
Dramaturgie
Judith Faas
compositie
Reinier van Harten
kostuums & decor
Calle de Hoog
Lichtontwerp
Remko van Wely
Techniek
Klim Nelissen
Productie
Sanne Priem
Fotografie
Kamerich & Budwilowitz - EYES2