Het Filiaal

Back to Oz 8+

Het Filiaal theatermakers - Back to Oz 8+

Dé ideale wintervoorstelling met Slagwerk Den Haag en K.O. Brass

In Back to Oz zit alles wat een spectaculaire wintervoorstelling nodig heeft: een unieke combinatie van live film, theater en muziek in één voorstelling! Met een nieuwe tekst gebaseerd op de boeken over Oz, een spetterende band, een cameraman op de vloer en een cast die moeiteloos schakelt tussen spel, zang en camerawerk. Kortom, origineel muziektheater waar je met meer hart, verstand en moed uit komt!

'Met de klassieker
Somewhere over the rainbow'


Doortje is weervrouw. Ze doet uitermate haar best, maar soms gaat het mis. Het weer laat zich nou eenmaal niet voorspellen. Als in de tv studio tijdens een uitzending van het weerbericht alles op hol slaat, belandt Doortje plotseling in de onvoorspelbare wereld van Oz. Een wereld waar hele andere wetten gelden. Waar je de dingen moet bekijken door een groene bril. Doortje overleeft ternauwernood de aanval van Leeuw, redt Stro van de vuurdood en Blik van doorroesten. Met haar nieuwe vrienden Blik, Stro en Leeuw, gaat ze op zoek naar de GROTE OZ en trotseren ze de gevaren van de Gele Steenweg. Eigenlijk wil Doortje wel naar huis. Maar komt ze ooit nog terug?

zo 12 jan 2020
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
15:00
Prijs € 18
Kinderen € 14
Familie en Jeugd
Tickets
F

Uniek kijkje achter de schermen bij het werkproces
Op onderstaande foto's is te zien hoe Het Filiaal experimenteert om antwoord te krijgen op vragen als: Hoe kunnen we iemand laten vliegen?  Hoe maken we wolken? Hoe kunnen we vlammen projecteren op iemands gezicht? En hoe zou een stofwolk of tornado eruit kunnen zien in het klein?
 

Werkproces 1.jpg Werkproces 2.jpg Werkproces 3.jpg Werkproces 4.jpg

 

Spel
Naomi van der Linden, Jaike Belfor, Maurits v.d. Berg, Ramses Graus, Sacha Muller, Henke Tuinstra, Eileen Graham, Slagwerk Den Haag Ryoko Imai, Niels Meliefste, Joey Marijs

K.O. Brass!
Kobi Arditi (trombone), Romain Bly (trompet), Randell Heye (trompet), Robert-Jan Looysen (hoorn), Patrick Votrian (tuba)

 

Regie Monique Corvers

Tekst Don Duyns

compositie Gábor Tarján

Videobeeld Ramses Graus