Het Filiaal theatermakers

Back to Oz 8+

Het Filiaal theatermakers

Back to Oz 8+

Dé ideale wintervoorstelling met Slagwerk Den Haag en K.O. Brass
In Back to Oz zit alles wat een spectaculaire wintervoorstelling nodig heeft: een unieke combinatie van live film, theater en muziek in één voorstelling! Met een nieuwe tekst gebaseerd op de boeken over Oz, een spetterende band, een cameraman op de vloer en een cast die moeiteloos schakelt tussen spel, zang en camerawerk. Kortom, origineel muziektheater waar je met meer hart, verstand en moed uit komt!

'Met de klassieker
Somewhere over the rainbow'

zo 12 jan 2020
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
15:00 - 17:30 / 1 pauze
Prijs € 18
Kinderen € 14
Familie en Jeugd
Tickets
F


Doortje is weervrouw. Ze doet uitermate haar best, maar soms gaat het mis. Het weer laat zich nou eenmaal niet voorspellen. Als in de tv studio tijdens een uitzending van het weerbericht alles op hol slaat, belandt Doortje plotseling in de onvoorspelbare wereld van Oz. Een wereld waar hele andere wetten gelden. Waar je de dingen moet bekijken door een groene bril. Doortje overleeft ternauwernood de aanval van Leeuw, redt Stro van de vuurdood en Blik van doorroesten. Met haar nieuwe vrienden Blik, Stro en Leeuw, gaat ze op zoek naar de GROTE OZ en trotseren ze de gevaren van de Gele Steenweg. Eigenlijk wil Doortje wel naar huis. Maar komt ze ooit nog terug?

JvB_191212_0269.jpg JvB_191212_0447.jpg JvB_191212_0728.jpg JvB_191212_0163.jpg

Uniek kijkje achter de schermen bij het werkproces
Op onderstaande foto's is te zien hoe Het Filiaal experimenteert om antwoord te krijgen op vragen als: Hoe kunnen we iemand laten vliegen?  Hoe maken we wolken? Hoe kunnen we vlammen projecteren op iemands gezicht? En hoe zou een stofwolk of tornado eruit kunnen zien in het klein?
 

Heks Hedda 2, credits Marrit Schuddebeurs.jpg Maquette uit Back to Oz - graanveld (liggend), credits Remke Spijkers.jpg Werkproces 3.jpg Werkproces 4.jpg

'Wat ik heb gezien tijdens de preview is zo leuk! Naomi, die Doortje speelt, kan prachtig zingen!'


Kidsreporter Fin Lieverse nam een kijkje achter de schermen
Fin Lieverse maakte voor ons theater een verslag over Back To Oz. Tijdens het uitfeest in Utrecht kreeg hij samen met 15 andere kidsreporters een voorproefje van de voorstelling. De reporters kregen letterlijk een kijkje achter de schermen en interviewden cast & crew. Fin monteerde onderstaand videoverslagje voor ons en hij was erg enthousiast!

 

acteurs
Naomi van der Linden, Jaike Belfor, Ramses Graus,  Maurits v.d. Berg, Sacha Muller, Henke Tuinstra, Eileen Graham (operator), Barend van Daal (stagiair), Rosita Segers (stagiair)

camera
Thorsten Alofs

slagwerk Den Haag
Ryoko Imai, Niels Meliefste, Joey Marijs / Lodewijk Bles

K.O.Brass
Kobi Arditi (trombone), Romain Bly / Koen Smits (trompet), Randell Heye (trompet), Robert-Jan Looysen (hoorn), Patrick Votrian (tuba)

Regie Monique Corvers

Tekst Don Duyns

compositie Gábor Tarján

Videobeeld Ramses Graus

vormgeving Jan van Hoof
kostuum ​​​​​​​Dymph Boss
poppen ​​​​​​​Lisa Louwers
maquettes ​​​​​​​Stefanie Bonte
lichtontwerp ​​​​​​​Claus den Hartog
geluidsontwerp
Jurriaan Giele