Het Laagland

Kanonnenvoer 8+

Het Laagland - Kanonnenvoer 8+

Een spannend, grappig en fantasierijk verhaal over hoe het hart van een stoere veldkok ontdooit door een onverwachte vriendschap. Zó ontroerend, dat zelfs vissen zouden gaan huilen. Kok Tortot heeft in tijden van oorlog maar één doel: overleven. Deze meesterchef, met een hart zo koud als een vis, zorgt vooral voor zichzelf. Totdat hij Halve George ontmoet, een gewonde soldatenjongen die in de vuurlinie bijna als kanonnenvoer was vermorzeld. Tortot neemt deze vrolijke, jonge spraakwaterval ongewild op sleeptouw. Uiteindelijk bekokstooft Tortot een krankzinnig meesterplan om die dwaze oorlog te stoppen en zo het leven van Halve George te redden.

'Zo ontroerend dat
zelfs vissen zouden gaan huilen'


Kanonnenvoer is smakelijk 'theatervoer' voor de hele familie van 8 tot 108 jaar. Een bord vol vriendschap, een scheut dwaze ruziemakers en een flinke toef avontuur. Inclusief muzikaal vuur- en slagwerk als kers op de taart. Gebaseerd op Benny Lindelaufs bekroonde jeugdboek Hoe Tortot zijn vissenhart verloor.

za 28 mrt 2020
AINSI:
Theaterzaal
19:30 - 20:45
Prijs € 11
Kinderen € 9
Familie en Jeugd
Info
Geannuleerd
F

Een bord vol vriendschap,
een scheut dwaze ruziemakers en
een flinke toef avontuur met muzikaal
vuur- en slagwerk als kers op de taart. 

28.03.2020 Het Laagland - Kanonnenvoer liggend met spetters (c) JM (4).JPG 28.03.2020 Het Laagland - Kanonnenvoer liggend met spetters (c) JM (2).JPG 28.03.2020 Het Laagland - Kanonnenvoer liggend met spetters (c) JM.JPG 28.03.2020 Het Laagland - Kanonnenvoer liggend met spetters (c) JM (3).JPG

'Kannenvoer spettert en kletter van het podium'

de Limburger ★★★★

'Oorlogsgeweld op knappe wijze invoelbaar'

NRC ★★★★

'Oorlog als gruwelijk en prachtig avontuur'

Theaterkrant, Keuze van de criticus

Spel & muziek 

Folmer Overdiep, Gijs Nollen, Jessie Wilms, Bart Sietsema, Dion Vincken
 

Regie

Lennart Monaster
 

Script

Benny Lindelauf

 

fotografie

Hanneke Wetzer