Het Lijflied 6+

Opera Zuid

Het Lijflied 6+

Opera Zuid

In Het Lijflied komt Ina in haar eigen lichaam terecht en ontdekt ze het wonderbaarlijke klankuniversum dat haar organen maken.

Van het borrelen van haar maag, het kloppen van haar verliefde hart tot het pruttelen van haar darmen. Hoofd en hart gaan met elkaar in duet, en zelfs een zingende drol speelt een rol. Ina ziet hoe haar voedsel verteerd wordt, hoe haar organen samenwerken en hoe ze een aanval van virussen kan verslaan. Ze leert veel over haar lichaam, maar vooral veel over zichzelf. Regisseur Alma Terrasse: ‘Ik hoop dat kinderen in Het Lijflied ontdekken hoe rijk en wonderlijk hun innerlijke wereld is, waarin alles met elkaar in verbinding staat.’

Het Lijflied is een coproductie van Opera Zuid, De Nationale Opera en November Music, en is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en Kunstloc Brabant.

vr 23 sep 2022
Overige locaties :
Studio Opera Zuid
19:00
Prijs € 13,50
Kinderen € 9,50
Familie en Jeugd
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Nederlands gesproken opera voor kinderen en familie

F

ZIE OOK
Operazuid.nl


Ieder orgaan heeft eigen muziek. Ina’s maag maakt mechanische muziek, haar hart zingt in de romantische negentiende-eeuwse operastijl, terwijl haar darmen in een spastische taal met horten en stoten van zich laat horen.
Hart en Ina.JPG JM--20220917-8736.JPG JM--20220917-8410.JPG JM--20220917-8651.JPG

Regie
Alma Terrasse
muziek
Lucas Wiegerink
libretto
Alma Terrasse
vertaling
Willem Bruls

foto

Bjorn Frins, Joost Milde