Het Mysterie van de Grote Mensen 6+

Dakzonderhuis

16.10.2021 Dakzonderhuis - Het Mysterie van de Grote Mensen (c) Lonneke van der Palen_lowres.jpg

De één verzamelt voetbalplaatjes, de ander schelpen.
Maar Jo (7) heeft een andere fascinatie: hij verzamelt volwassenen en stopt ze in een schoenendoos. Dag en nacht bespiedt Jo door de gaatjes van zijn schoenendoos de volwassenen. Maar Jo’s Grote Mensen zijn bepaald geen makkelijke huisdieren.

Spetterende show over het vreemde leven van volwassenen


Jo hoeft maar éven niet op te letten en dan ontsnapt er een volwassene uit de schoenendoos. Door ze te begluren probeert hij al hun geheimen te ontrafelen. Wat doen je ouders als jij slaapt? Waar blijven overblijfmoeders na het overblijven? En wat is de functie van ‘de snor’? Lukt het Jo de Grote Mensen in toom te houden? En wil hij zelf eigenlijk wel volwassen worden? Je ziet het in Het Mysterie van de Grote Mensen. 

Het Mysterie van de Grote Mensen is een komisch schouwspel waarbij volwassenen in alle hoeken verschijnen en verdwijnen. Deze familievoorstelling is een feest voor nieuwsgierige kinderen en grote mensen die het volwassen zijn eigenlijk ook niet echt onder de knie hebben.

‘Ga deze voorstelling zien, hij is geweldig’, aldus Paulien Cornelisse.
 

za 6 nov 2021
Kumulus Theater
16:00 - 17:00
Prijs € 12
Kinderen € 8
Familie en Jeugd
Tickets
Zet op wensenlijst
F

★★★★ Kidsweek

Dakzonderhuis - Het mysterie van de grote mensen Dakzonderhuis - Het mysterie van de grote mensen Dakzonderhuis - Het mysterie van de grote mensen Dakzonderhuis - Het mysterie van de grote mensen

Over Dakzonderhuis
Dakzonderhuis is een opvallend, uitdagend en genre-overstijgend makerscollectief. Regisseur Sara de Monchy maakte voor NPO ZAPP en IDFA de succesvolle podcast Sara’s Mysteries, waarin ze samen met kinderen grote mysteries oplost en geheimen ontrafelt. De podcast kreeg 5 sterren van De Volkskrant en het NRC en noemde het één van de beste vier zomer-podcasts van het jaar. Acteur Jelle Hoekstra is tevens geluidsontwerper die met tal van Frascati makers aan hun debuutvoorstellingen werkte, waaronder de voorstelling Oorlog & Vrede (Genomineerd voor BNG Bank Theaterprijs). Actrice Machiel Rodenburg is theaterdocent met een neus voor publieksparticipatie en educatie. Dakzonderhuis is het theatercollectief om in de gaten te houden! 

”In ons werk willen we ruimte maken voor kinderen om zeggenschap te krijgen over wat jeugdtheater moet zijn.“ 

Concept

Dakzonderhuis

REgie

Sara de Monchy

Spel

Peter Boven, Jelle Hoekstra, Machiel Rodenburg, Semna Segal

Scenografie

Eva Koopmans

Kostuums

Akelei Loos

Techniek

Tycho van Iwaarden

Beeld

Lonneke van der Palen (Fotografie)

Olivier Jehee (Styling)

Curly x Straight (Vormgeving)

Productie

STIP theaterproducties