HNTjong

De Gebroeders Leeuwenhart 8+

HNTjong

De Gebroeders Leeuwenhart 8+

In 1973 schreef Astrid Lindgren deze indrukwekkende jeugdroman.
De Gebroeders Leeuwenhart vertelt over de onbreekbare band tussen twee broers. Jonathan en zijn jongere broer Kruimel zijn onafscheidelijk. Dat Kruimel ziek is en niet lang meer leeft, maakt hun onderlinge liefde nog sterker.

'Een fantasiewereld vol kampvuren,
ridders en heldendaden'


Samen bedenken ze een fantasiewereld vol kampvuren, ridders en heldendaden. Samen als de Gebroeders Leeuwenhart redden ze de mensen van terreur en onderdrukking. In hun gevecht tegen de dictator Tengil en zijn bloeddorstige draak krijgen de broers te maken met verraad, opoffering en verlies. Ondanks alles blijven de broers altijd bij elkaar.

HNTjong presenteert een nieuwe theaterversie van dit avontuurlijke en ontroerende verhaal over verlies, dood, liefde en troost. Naar de bekende roman
van Astrid Lindgren.

zo 27 okt 2019
AINSI:
Theaterzaal
15:00 - 16:50
Prijs € 11
Kinderen € 9
Familie en Jeugd
Tickets

Info
Uitverkocht
F
De Gebroeders Leeuwenhart Bowie Verschuuren De Gebroeders Leeuwenhart Bowie Verschuuren De gebroeders Leeuwenhart Bowie Verschuuren de Gebroeders Leeuwenhart Bowie Verschuuren

Rick Paul van Mulligen (genomineerd voor de beste mannelijk bijrol in Othello van Het Nationale Theater en kandidaat in Wie is de Mol? ‘19) en Teun Luijkx (o.a. A’dam en E.V.A. en Het duel van Het Nationale Theater) spelen de broers Jonathan en Kruimel die elkaar blijven steunen, wat er ook gebeurt.

 

 

'Deze roman is uitgegroeid tot
een wereldklassieker die steeds opnieuw
het publiek weet te raken en te ontroeren.
Voor veel kinderen het mooiste boek dat ze ooit lazen, droevig, fantasierijk en meeslepend.'

Regie

Casper Vandeputte
 

Spel

Rick Paul van Mulligen, Teun Luijkx, Hannah van Lunteren, Viktor Griffioen, Ayisha Siddiqi

Fotografie
Marijke de Gruyter, Bowie Verschuuren