Koning Bowi 4+

Theater Sonnevanck

Theater Sonnevanck - Koning Bowi

Koning Bowi is een komische en magische familievoorstelling vol livemuziek over het moment waarop je leven als kleuter drastisch verandert: de eerste schooldag. Energiek en magisch muziektheater gebaseerd op de sprookjesachtige fabel ‘De Steenhouwer’.

Bowi gaat voor het eerst naar school en dat valt hem vies tegen. Hij moet nu alles delen, samen spelen en luisteren naar de juf. Hij moet aan tafel zitten met de bazige Robin en Zip. Alles moet op hun manier. Dat wil Bowi helemaal niet. Was hij maar de koning van de klas!

Komische en magische familievoorstelling vol livemuziek over het moment waarop je leven als kleuter drastisch verandert: de eerste schooldag.


En dan gebeurt iets wonderlijks. De klas trilt, licht flitst in alle kleuren van de regenboog… en Bowi’s wens komt uit. Hij is koning van de klas. Heerlijk, alles gaat zoals hij wil. Nu moeten Robin en Zip Bowi’s bediendes zijn. Dat vinden ze echt niet te doen. Als de kroon van Bowi smelt door de zon, krijgt Robin een idee. ‘Was ik de zon maar, dan was ik zelfs over de Koning de baas’. Flits! Ook haar wens komt uit. Ze brandt zo fel, dat de anderen bijna flauwvallen van de warmte. Puffend van de hitte bedenkt Zip iets. Hij weet wie zelfs over de zon de baas is… Komt er een winnaar uit deze magische machtsstrijd?

zo 17 okt 2021
Overige locaties :
Kumulus Theater
16:00 - 17:00
Prijs € 12
Kinderen € 8
Familie en Jeugd
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
F

Tekst & regie

Daniël van Klaveren
Compositie

Lucas Wiegerink
Spel

Sam van Hulst, Isabelle Kafando, Bart Sietsema
Slagwerk

Laura Trompetter
Vormgeving

Atelier Clement
Lichtontwerp

Mike Evers
Geluidsontwerp

Maurits Thiel
Techniek

Tom de Haas, Jeroen van Terheijden
Foto

Benning & Gladkova, Sanne Peper

Koning Bowi 02 © Sanne Peper - web.jpg Koning Bowi 03 © Sanne Peper - web.jpg Koning Bowi 04 © Sanne Peper - web.jpg Koning Bowi 07 © Sanne Peper - web.jpg

‘Koning Bowi is van begin tot eind een feestje’

NRC ★★★★  
 

‘Koning Bowi is fantasierijk muziektheater met aanstekelijke composities’

de Volkskrant ★★★  
 

‘Koning Bowi is een vermakelijke en voor jong en oud zeer herkenbare nieuwe voorstelling’

Theaterkrant