HNTjong

Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie 10+

NTjong - Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie 10+

Wat als Heidi op Instagram zou zitten?


Moderne helden als Famke Louise, LiL’ Kleine en Ronnie Flex worden massaal door kinderen gevolgd, gedeeld en geliked op Instagram. De beroemde boekenheldin Heidi uit de Oostenrijkse bergen staat daar als rolmodel met haar eenvoudige leven samen met haar opa, Klara en Peter en de geiten recht tegenover. Maar wat als deze Heidi op Instagram zou zitten? Met verhalen en foto’s van haar eerlijke leven als kind van de natuur... Welke momenten zou Heidi vastleggen en het World Wide Web opsturen? En wat als Heidi zich verveelt? Hoe overleeft ze überhaupt op die berg zonder wifi?

'Een parade van Instahelden, rappers, fantasiefiguren en boekpersonages.'


Sharing is caring! Wat is de invloed van sociale media en influencers?
Een voorstelling over oude en nieuwe kinderhelden en de zoektocht naar rolmodellen. Or not so much? Koningin Maxima voert wifi-loze dagen in voor haar dochters. Ouders worstelen wereldwijd met het off- en onlinegedrag van hun kroost. Kinderen experimenteren met hun identiteit op het internet. Waar is eigenlijk de meeste ruimte voor fantasie? Wat is jezelf zijn? Zou het niet heerlijk zijn als je elke dag opnieuw kunt bepalen wie je bent. Van een prinses tot een rapper. Wat als je van prinses Sissi houdt en er totaal anders uitziet? Of speel je als jongen liever Barbie dan Ken?

za 19 okt 2019
AINSI:
Theaterzaal
19:30 - 20:45
Prijs € 11
Kinderen € 9
Familie en Jeugd
Tickets
F

Wie is jouw voorbeeld?

Als je dat aan je moeder had gevraagd toen ze 8 was, zei ze misschien: Pippi Langkous of Heidi. Je vader koos voor Mowgli of Peter Pan. Vroeger kwamen alle kinderhelden uit boeken of films. De helden van nu zijn rappers en influencers. Je volgt ze online en ze zijn altijd dicht bij je. Is hun leven ook een groot avontuur? Wie zou je wel eens een dag willen zijn? Wat als je iedereen kunt zijn, ook al lijk je er helemaal niet op? Dan kun je als jongen net zo goed Famke Louise zijn als Ronnie Flex.

HPSRB_Bowie_Verschuuren_IMG_6360.jpg HPSRB_Bowie_Verschuuren_IMG_6469.jpg HPSRB_Bowie_Verschuuren_IMG_6534.jpg 19.10.2019 NTjong - Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie (c) M de Gruyter.jpg


'Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie
is een intelligente, komische voorstelling die ook respect afdwingt door goed spel'

Scenes ****
 

'De huidige jeugd van 10+,
het beoogde publiek, zal de rol van rapper
Ronnie Flex vast meteen omarmen.'

Trouw ****

Regie
Eva Line de Boer

Fotografie
M. De Gruyter, Bas de Brouwer