Tom & Jerry in de Tuin der Lusten

Martin Oei (piano)

10.04.2021 Martin Oei - Tom & Jerry Tuin der Lusten

- Vanaf 8 jaar -

Spannende combinaties van beeld en de muziek van Franz Liszt: de Dante sonate met het drieluik De tuin der lusten van Jeroen Bosch, en The Cat Concerto van Tom & Jerry met de tweede Hongaarse Rapsodie.

Pianist Martin Oei vroeg daarnaast jonge artiesten het leven van Franz Liszt te visualiseren. Oei speelt hierbij uiteraard live de werken van de beroemde Hongaarse componist en pianist. Rode draad daarbij zijn de keuzes die Liszt in zijn leven en liefdes maakte. Waarom ging hij er op jonge leeftijd vandoor met de getrouwde Marie d’Agoult? Waarom stopte hij met zijn succesvolle recitals? Wat deed hem op latere leeftijd kiezen voor het geloof?

Het leven van Liszt in beeld en geluid ​​​
door Martin Oei


Naast de oorspronkelijke werken van Liszt klinken ook de bewerkingen die hij maakte van composities van Schumann en Schubert. Een voorstelling voor jong en oud.LET OP: Kies het juiste prijstype
We willen u vragen om bij het selecteren van tickets erop te letten dat u het juiste prijstype selecteert (‘Regulier’ voor volwassenen en ‘Kind’ voor kinderen t/m 12 jaar), óók indien de prijs hetzelfde is. Het is belangrijk voor ons om te weten wat de samenstelling van het publiek is in verband met het placeren op de avond zelf. Selecteer alstublieft in de Papyruszaal, hetzelfde zaal/balkondeel voor volwassenen als voor kinderen. U kunt dan naast elkaar zitten. Wij houden hierbij de richtlijn aan dat kinderen t/m 12 jaar vrijgesteld zijn van de 1,5m afstandsregel. U kunt maximaal 3 kindertickets boeken per order.

za 10 apr 2021
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
19:30
Prijs € 11
Kinderen € 9
Familie en Jeugd
Tickets Wensenlijst
Info
F


Martin Oei
Deze jonge pianist gaf zijn eerste solo recital in Het Koninklijk Concertgebouw op 16-jarige leeftijd met de wereldpremière van de Fantasiesonate van Beethoven. Hij won vanaf zijn 12de diverse prijzen (o.a. Prinses Christina Concours, Steinway & Sons Piano competition, Jong Muziektalent Nederland). Van 2012 tot 2018 was hij de vaste partner van Daniel Wayenberg, zo speelde het duo bij de heropening van het Rijksmuseum en gaven ze ruim honderd concerten, quatre mains en op twee vleugels. Martin Oei nam vier cd's op: op de meest recente spelen Wayenberg en hij de twee pianoconcerten van Chopin op twee originele Erard vleugels.PROGRAMMA

Liszt - Wilde Jagd, nr. 8 (uit 'Études d'exécution transcendante', S. 139, LW A172)

Schumann/Liszt - Widmung (Liebeslied)

Liszt - Sonate in b, S. 178

Liszt - Soirées de Vienne, S. 427, LW A131

-   pauze  -

Chopin - Ballade nr. 1 in g, op. 23

LisztLiebestram nr. 3 S. 541

Liszt - Après une lecture du Dante, Fantasia quasi Sonata

Liszt - Hongaarse rapsodie nr. 2 in cis, S. 244