Van mij 4+

Theater Gnaffel

Van mij 4+

Theater Gnaffel

VAN MIJ is een voorstelling gebaseerd op het boek Hou van mij, met gedichten van jeugdboekenschrijver, dichter en tekenaar Ted van Lieshout.

In VAN MIJ zien we een hele hoge muur. Er omheen lopen kun je niet. Er overheen kijken wel. Er zit een deur in de muur maar die is op slot. Wat is er achter? Vóór die muur een kind, een vrouw en een oude man. Iedereen heeft zo zijn eigen spullen, gedachten, wensen en dromen.

Is het van jou of van mij? Door de plotselinge komst van vreemde voorwerpen die over de muur vliegen of uit de lucht komen vallen ontstaat er een dilemma. Wat zijn het? Wie mag het hebben? En waarom? Zestien vorken, een blauwe beer met één oog, ballen waar iets in zit maar die je niet open kunt krijgen, pakjes eindeloos pakpapier.

Van wie zijn die spullen? Is het van jou of van mij? Op een poëtische manier wil VAN MIJ haar publiek laten zien wat geven en nemen, hebben en houden en delen en vermenigvuldigen is. We belanden in een wereld die uit meer bestaat dan ‘iets’ of jij alleen. Harmonie is het streven, delen het doel. De gedichten van Ted van Lieshout uit het boek ‘Hou van mij’ vormen het uitgangspunt van deze voorstelling.

Theater Gnaffel vertelt verhalen die er toe doen, met levensgrote poppen als gelijkwaardige acteurs. Voor kleine helden die groots zijn. 

zo 13 dec 2020
AINSI:
AINSI Theaterzaal
14:00 - 15:00
Prijs € 11
Kinderen € 9
Familie en Jeugd
Wensenlijst
Info
Geannuleerd
F
VAN MIJ - THEATER GNAFFEL - INTERNET @ Erik Franssen12.jpg VAN MIJ - THEATER GNAFFEL - INTERNET @ Erik Franssen06.jpg VAN MIJ - THEATER GNAFFEL - INTERNET @ Erik Franssen11.jpg

Van mij sluit perfect aan op de belevingswereld van de allerkleinsten. ... Een ode aan Van Lieshout, de poëzie en de verwondering. 

Theaterkrant

 

Gebaseerd op het boek 'Hou van mij' van Ted van Lieshout

Geluk Mama, waar heb jij het geluk
gelaten? Ik had het hier
neergelegd en nou is het weg!

Je zult het wel ergens hebben laten
slingeren of het is gestolen of
misschien per ongeluk weggegooid


Wie zou mijn geluk willen stelen?

Wie niet?

Ted van Lieshout

Regie

Rob Vriens
Spel

Sam Galgenbeld, Elout Hol, Mirjam Stolwijk 
Poppen en Objecten

Elout Hol
foto

Erik Franssen