Wil je een snoepje? 10+

Het Laagland

21.05.2023 Het Laagland - Snoepje (c) Hanneke Wetzer (2).jpg

‘Als een vreemde je vraagt of je een snoepje wilt… Wat doe je dan?’
Zomaar drie meisjes op een bankje. Het is vakantie en er gebeurt helemaal niets. Totdat een van hen zegt: ‘Als een vreemde vraagt of je een snoepje wil… wat doe je dan?’ Instinctief volgt de reactie: ‘OMG, dan zeg je: Nee!’ Waarop er doorgevraagd wordt: ‘Maar wat als hij ook nog hele lieve puppy's heeft? En wat als… zijn kind in het ziekenhuis ligt en jij hem de weg moet wijzen?’ Stel, je stapt toch in. Wat gebeurt er dan?

De voorstelling snijdt zorgvuldig en met lichtheid aan waar iedereen over nadenkt, volwassenen niet graag over praten, maar kinderen wel volop over fantaseren: de angst om meegenomen te worden. Een theatrale handreiking aan kinderen en ouders om het daar juist wél over te hebben.

Een poëtische handreiking om
 niet te verdwijnen


Schrijver Annet Bremen was acht toen Julie en Melissa werden ontvoerd. Meisjes even oud als zij. Die zomer schreef ze in haar dagboek: ‘Vandaag hebben we een fietstocht met de klas. Ik mag niet mee, want mijn moeder vindt het te gevaarlijk.’ Pas jaren later besefte Annet hoe de angst van toen er nog steeds was en wist ze wat ze wilde: daarover een stuk schrijven, en de angst ontmantelen.

Als er één regisseur uit de voeten kan met een dergelijk zwaar thema, dan is het Belle van Heerikhuizen. Eerder maakte zij met dezelfde speelsheid en poëzie geslaagde voorstellingen over moeilijke onderwerpen: Sweet Sixteen (over zelfdoding) en De wereld & Ko (over het verlies van een ouder).

zo 21 mei 2023
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
15:00 - 16:00
Prijs € 13,50
Kinderen € 9,50
Familie en Jeugd
Tickets
Zet op wensenlijst
Bijgeboekt
F

Theaterkrant schreef al in hun recensie: Wil je een Snoepje? is te weinig geprogrammeerd. Aan het einde van dit theaterseizoen is het gelukt om samen met de theaters van Amsterdam, Rotterdam en Maastricht nieuwe speelbeurten te plannen. Wil je een Snoepje? is nogmaals te zien in De Krakeling, waar het in oktober in première ging. Maas Podium in Rotterdam en Theater aan het Vrijthof in Maastricht sluiten ook aan. Grijp nu je kans om deze voorstelling, die maar liefst vijf sterren kreeg in de Volkskrant, alsnog te zien!

21.05.2023 Het Laagland - Wil je een snoepje (3).JPG 21.05.2023 Het Laagland - Wil je een snoepje (8).JPG 21.05.2023 Het Laagland - Wil je een snoepje (4).JPG 21.05.2023 Het Laagland - Wil je een snoepje (1).JPG

Regie
Belle van Heerikhuizen
Tekst 
Annet Bremen

Spel 
Adina Macpherson, Jennifer Welts, Marie-Mae van Zuilen

Foto
Hanneke Wetzer