Eric Vloeimans, Big Band Swing Design, Conservatorium Big Band

Big Band Night

Big Band Night - Swing Design, Conservatorium Bigband & special guest - Jazz

'In volle swing voorwaarts!'

Blazende kopers, knallende drums en zwierende bassen! Stilzitten is geen optie. Tijdens de eerste editie van de Big Band Night lieten The Jack Million Band en de Mo Jones Big Band Theater aan het Vrijthof schudden op zijn grondvesten.

Aankomende editie is het de beurt aan Big Band Swing Design en de Conservatorium Maastricht Big Band. Swing Design is al sinds jaar en dag een gevestigde naam en betreedt podia van Brussel tot New York. 
De Conservatorium Maastricht Big Band bestaat uit een bont gezelschap van topmusici, allen studenten en alumni van het gelijknamige instituut. Deze vlammende band brengt de ziel van swing en bigbandmuziek als geen ander.

Special Guest: Eric Vloeimans
Eric Vloeimans heeft door de jaren heen met een kleurrijke collectie aan ensembles gespeeld. Met zijn ‘chamber/jazz’ trio ‘Fugimundi’ is hij samen met Anton Goudsmit op gitaar en reizende ster Harmen Fraanje op piano tweemaal op tour gegaan door de Verenigde Staten. Hun brede repertoire strekt zich uit van hedendaagse jazz en gangbare standards tot wereldmuziek en altijd met een flinke dosis voor charme en vernuft.

Vloeiman’s veelzijdigheid blijkt uit de diversiteit van gezelschappen waar hij mee heeft gespeeld. Met zijn muzikaal talent, luchthartige voorkomen en geweldig gevoel voor humor heeft hij al gespeeld voor nationale en internationale artiesten zoals Mercer Ellington, John Taylor, Peter Erskine, The Rotterdam Philharmonic Orchestra, Jasper van ’t Hof, Wayne Horvitz, Charlie Mariano, Nguyên Lê, Jimmy Haslip, Philippe Catherine, Joey Baron, the Holland Baroque Society, Lars Danielsson, Michael Moore, Tuur Florizoone, the Matangi Quartet, Bojan Z., Eric Vaarzon Morel, Martin Fondse, het Koninklijk Concertgebouworkest en vele andere!

zo 24 mei 2020
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Prijs € 25
Sterrang € 30
Jazz
Info
Geannuleerd
J


'Swing Design is al sinds
jaar en dag een gevestigde naam en betreedt
podia van Brussel tot New York'
 
Foto-impressie Big Band Night 2019
Foto's: Sid Clemens 

BigBandNight_19-05-2019_03.jpg BigBandNight_19-05-2019_24.jpg BigBandNight_19-05-2019_09.jpg BigBandNight_19-05-2019_06.jpg

Coproductie

Theater aan het Vrijthof & Jazz Maastricht