Richard Galliano | Jazz Orchestra of the Concertgebouw ft. Sabrina Starke e.a.

JazzOUT Fest Limburg

JazzOUT Fest Limburg Theater aan het Vrijthof 09.04.2022 Richard Galliano, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Nina Simone, Astor Piazzolla, Sabrina Starke, João Gilberto, Mike Boddé


line-up theater aan het vrijthof:

Richard Galliano
New York Tango Trio

Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Sabrina Starke
The Story of Nina Simone 

Mike Boddé, Hermine Deurloo, Lilian Vieira 
De wereld van João Gilberto

Peter Hermesdorf Invites 
John Goldsby, Ewout Pierreux, Joost Patocka

Dr. Lady J’s Curious Cats


JazzOUT Fest Limburg
Van 1 t/m 9 april ademt heel Limburg jazzmuziek. Tijdens de eerste editie van het festival JazzOUT Fest Limburg kun je in verschillende Limburgse steden genieten van wereldtoppers, rijzende jazzsterren en bruisende jazzactiviteiten. In Roermond, Venlo, Weert, Heerlen en Maastricht presenteren diverse podia een wervelende line-up met verschillende jazzstijlen.

De laatste stop van de JazzOUT festivaltrein is Theater aan het Vrijthof op zaterdag 9 april, met een internationale én nationale top line-up en een verrassend randprogramma. Boek nu snel! See you in april!


tijdschema theater aan het vrijthof:

Asset-5-1.png

Jazz Orchestra of the Concertgebouw ft. Sabrina Starke JazzOUT Fest Limburg

Jazz Orchestra of the Concertgebouw
 & Sabrina Starke

- THE STORY OF NINA SIMONE -

Samen met singer-soul-writer Sabrina Starke zoekt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de rafelranden op in het wonderschone en zeer persoonlijke oeuvre van Nina Simone. Zij is een belangrijke inspiratiebron voor Starke, die met haar melodische en krachtige stem ieders hart raakt. 

The Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een bigband van absolute wereldklasse. Met een ijzersterke ritmesectie en dito blazers toeren ze over de hele wereld met grote (inter)nationale solisten. Geniet van ‘Feeling Good’, ‘My Baby Just Cares For Me’, ‘Don’t Let Me Be Misunderstood’, ‘Ain’t Got No – I Got Life’ en veel meer moois in deze ode aan de onvergetelijke jazzzangeres en mensenrechtenactiviste Nina Simone. Het programma is zo sterk dat iedereen erdoor overtuigd wordt, jazzliefhebber of niet.


JOFL-Headliner-FB-Richard.jpg

Richard Galliano

NEW YORK TANGO TRIO


Richard Galliano Accordeon, bandoneon
Sébastien Giniaux Gitaar, cello
Diego Imbert Contrabas

Richard Galliano is een accordeon- en bandoneon-virtuoos en componist die een breed muziekpalet van klassiek tot jazz bespeelt. In 1980 ontmoet hij de Argentijnse componist en bandoneongrootheid Astor Piazzolla, de grondlegger van de Tango Nuevo. Onder invloed van Piazzolla legde Galliano de basis voor een Franse variant: de New Jazz Musette.

Richard Galliano maakte meer dan 50 albums en werkte o.a. samen met Astor Piazzolla, Chet Baker, Wynton Marsalis, Serge Gainsbourg en Charles Aznavour.
 

Veel nummers hebben de status verworven van Frans muzikaal erfgoed: Allée des brouillards, Des voiliers en Vie Violence. Met hetzelfde gemak werkt hij aan een klassiek repertoire met albums gewijd aan Bach en Mozart. Richard Galliano is dan ook de enige accordeonist op het prestigeuze klassieke muzieklabel Deutsche Grammophon.

"Galliano, of course, is a master of this genre,
and a virtuoso of the accordion."

The Observer


JOFL-FB-DeurlooBoddeVieira.jpg


Mike Boddé,
Hermine Deurloo, Lilian Vieira 


- DE WERELD VAN JOÃO GILBERTO -

Mike Boddé Piano
Hermin Deurloo Harmonica
Lilian Vieira Zang
Breno Viricimo Contrabas
Enrique Firpi Drums

Zangeres Lilian Vieira, harmonicaspeelster Hermine Deurloo en pianist Mike Boddé brengen een ode aan de onlangs overleden, grondlegger van de bossa nova João Gilberto. Zijn muziek staat centraal, aangevuld met Braziliaanse songwriters die door hem beïnvloed zijn. Het levert een feestelijk en zeer afwisselend concert op, van melancholieke ballads tot snelle samba’s. 


JOFL-Event-Peter.jpg

Peter Hermesdorf Invites

  
Peter Hermesdorf Saxofoon
John Goldsby Contrabas
Ewout Pierreux Piano
Joost Patocka Drums

Tijdens JazzOUT Fest Limburg worden lokale toppers uitgedaagd musici uit te nodigen waarmee ze graag zouden spelen, maar waartoe ze nooit de gelegenheid hebben gehad. Maastrichtenaar en saxofonist Peter Hermesdorf is gevraagd een line-up samen te stellen met topmusici uit Nederland, België en Duitsland. Op het podium in Maastricht staan naast Peter Hermesdorf: John Goldsby (contrabas), Ewout Pierreux (piano), Joost Patocka (drums).


Eet u mee?

Maak uw festivalavond compleet met een heerlijk diner in Theater aan het Vrijthof. Tijdens het optreden van Peter Hermesdorf Invites bieden we de mogelijkheid te dineren terwijl u geniet van het concert. 

koop Diner tickets >

diner.png

JazzOUT Fest Limburg

JazzOUT Fest Limburg Diner met Peter Hermesdorf


JOFL--Event-DrLadyJsCuriousCats.jpg

Dr. Lady J’s Curious Cats

Dr. Lady J’s Curious Cats omschrijft zichzelf als een ‘interactive freakshow brassband’. Tijdens JazzOUT Fest Limburg maken ze Roermond, Venlo, Heerlen en Maastricht muzikaal onveilig. Onder leiding van J Warren aka Dr. Lady J (altsaxofoon), zwerven Emilie van der Waals (dans), Gustavo Jaramillo (trompet), Selim Aydin (tuba) en Ruben Sieben (drums) over de straten en lokken het publiek naar het festival. Sinds J Warren Montréal verruilde voor Maastricht heeft zij musici aangetrokken uit Cali (Columbia), Sint-Maarten, Istanboel en Heerlen. Resultaat: speelse muziek waarin muziekkapel, beats en experiment samenkomen. De Curious Cats hebben al op bijzondere locaties geklonken, van de Sint-Servaasbrug tot het iconische Montréal International Jazz Festival. Nieuwsgierig geworden? Zoek code 3S-AMI-5A op het web.


za 9 apr 2022
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
17:00 - 23:30
Prijs € 39,50
Jazz
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

 

J