Cory Henry | Zara McFarlane | Roda da Holanda | Peter Willems Invites e.a.

JazzOUT Fest Limburg 2023

Schermafbeelding 2022-12-07 om 14.19.01.png

Van 1 t/m 15 april 2023 ademt heel Limburg jazzmuziek tijdens JazzOut Fest Limburg!

Hét jazzfestival van Limburg! Vooraanstaande podia in Maastricht, Roermond, Heerlen en Venlo presenteren teen wervelende line-up met uiteenlopende jazzstijlen. Van old school tot het geluid van nu en morgen, en cross-overs met soul, funk, hiphop, pop en klassiek.

programma JazzOut Fest Limburg 2023:

Za 1 apr 2023
Cory Henry | Zara McFarlane | Roda da Holanda
Peter Willems Invites | Maastricht Jazz Awards winnaar

Maastricht | Theater aan het Vrijthof

Vr 7 apr 2023
Dirty Loops | Noah Lauryn  
Roermond | ECI Cultuurfabriek

Za 8 apr 2023
 GoGo Penguin | Roda da Holanda | Avishai Cohen & Yonathan Avishai
Heerlen | Parkstad Limburg Theaters

Za 15 apr 2023
Jungle by Night | New Cool Collective 
 Venlo | Poppodium Grenswerkline-up Maastricht:

JOFL-Blokkenschema-2023-Maastricht.png

Cory Henry 

Super energieke mix van funk, fusion, elektronica, soul en jazz

De 1e festivalheadliner in Theater aan het Vrijthof is niemand minder dan ‘funkpriester’ Cory Henry. De veelzijdige Henry is—naast zijn werk met Snarky Puppy—minstens zo bekend onder zijn eigen naam. Wellicht kent u hem ook nog wel van zijn samenwerking met o.a. The Roots, Bruce Springsteen, Marcus Miller en Robert Glasper. 

Cory Henry is een van de meest prominente muzikanten in de hedendaagse jazzscene. Hij speelt al sinds zijn tweede orgel en heeft met zijn mix van jazz, soul en elektronica een volkomen eigen funk-sound ontwikkeld.

Zara McFarlane

"Een van de allermooiste jazzstemmen van dit moment" 
Writteninmusic.com

Multi-award winnaar Zara McFarlane behoort tot de top van de hedendaagse jazz. De zangeres uit Londen, die opgroeide in een Jamaicaanse familie met R&B en reggae, ontwikkelde uiteindelijk een voorliefde voor jazz. Ze groeide al snel uit tot een van de meest prominente musici in de veelbesproken, jonge Londense jazzscene.
 
De Britse vocaliste wordt vaak vergeleken met Erykah Badu en Nina Simone. Maar wat McFarlane onderscheidt van deze zangeressen is haar volstrekt eigen sound waarin ze jazz, reggae, folk en nu-soul combineert. Ze werkte samen met artiesten als Shabaka Hutchings, Moses Boyd, Binker Golding en stond in het voorprogramma van o.a Gregory Porter, Dianne Reeves en Gwen McCrae.  Geïnspireerd door een exploratie naar haar Jamaicaanse roots, bracht ze in 2020 haar laatste album Songs of An Unknown Tongue uit dat geprezen werd door o.a The Guardian en Uncut.  

Roda da Holanda

Happiness, good vibes en de beste Braziliaanse muziek

Dat is waar Roda Da Holanda voor staat.  Een optreden van deze swingende band draait om dansen en verbinding; met de muziek en elkaar. De muzikanten zitten rondom een tafel en jij staat eromheen, net zoals bij een traditioneel Braziliaanse ‘Samba de Roda’. Met opzwepende ritmes, feestelijke Braziliaanse samba, en een dansende, zingende menigte, zit er maar één ding op; meedoen! Toen Roda da Holanda vijf jaar geleden met dit unieke live-concept begon, had de band nooit durven dromen van wat het nu is; een onweerstaanbaar feest!

Peter Willems invites

De Maastrichtse zanger en bassist Peter Willems komt met zijn eigen gecureerde programma naar JazzOut Fest Limburg Maastricht. In dit unieke ‘Invites’ programma krijgen Limburgse jazz muzikanten de kans om een exclusief concert te geven met Luxemburgse, Belgische en Duitse gevestigde muzikanten om zo hun muzikale carrière naar het volgende niveau te tillen.

Dit jaar is het de beurt aan Peter Willems. In zijn korte carrière heeft hij op verschillende festivals gespeeld waaronder het North Sea Jazz festival, Novembermusic, Music Meeting, Jazz in Duketown en So What’s Next. Willems kreeg lees van de drie grote ‘John’s’ van de baswereld; Goldsby, Patitucci en Clayton.  Daarnaast heeft hij onlangs een heel goed ontvangen debuutalbum uitgebracht: “DOUBLE DARE’ met de grammy genomineerde Amerikaanse gitarist Gary Lucas, bekend van zijn werk met Jeff Buckley en Captain Beefheart.

MAASTRICHT JAZZ AWARD WINNER:
Yungmi Yun Small Jazz Orchestra

Jungmi Yun Small Jazz Orchestra is de winnaar van de Maastricht Jazz Award Publieksprijs en staat onder leiding van componiste en pianiste Jungmi Yun. Haar moderne jazz tunes zijn gebaseerd op delicate emoties en rijke gevoeligheid, en tonen haar unieke manier van componeren. Door het verbonden geluid van de band, wordt je als publiek meegevoerd in een wereld van verschillende levensfasen via muzikale expressie.


JazzOut Fest Community
De komende weken worden de andere artiesten uit elk stadsprogramma onthuld. Daarnaast krijgen de maatschappelijke en educatieve activiteiten die tijdens het festival worden georganiseerd een gezicht onder de naam JazzOUT Fest Community. Dat betreft verrassende en inspirerende activiteiten voor iedereen, van jong tot oud.

Organisatie & partners
De organisatie van JazzOut Fest Limburg ligt in handen van Stichting Intercity Jazz Limburg die daarvoor samenwerkt met Jazz Maastricht en de podiumpartners: ECI CultuurfabriekPoppodium GrenswerkDe Maaspoort, Parkstad Limburg Theaters en Theater aan het Vrijthof.

za 1 apr 2023
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
19:00 - 01:00 / 2 pauzes
Prijs € 39,50
Jazz
Tickets
Zet op wensenlijst
Bijgeboekt


zie ook

jazzoutfest.com

J