Cory Henry & The Funk Apostles | Zara McFarlane e.a.

JazzOUT Fest Limburg 2023

Schermafbeelding 2022-12-07 om 14.19.01.png

Van 1 t/m 15 april 2023 ademt heel Limburg jazzmuziek tijdens JazzOut Fest Limburg!

Vooraanstaande podia in Maastricht, Roermond, Heerlen en Venlo presenteren tijdens hét jazzfestival van Limburg een wervelende line-up met uiteenlopende jazzstijlen. Van old school tot het geluid van nu en morgen, en cross-overs met soul, funk, hiphop, pop en klassiek.
 

de Eerste namen voor JazzOut Fest Limburg 2023:

Za 1 apr 2023
Cory Henry & The Funk Apostles | Zara McFarlane
Maastricht | Theater aan het Vrijthof


Vr 7 apr 2023
Dirty Loops | Noah Lauryn  
Roermond | ECI Cultuurfabriek


Za 8 apr 2023
 GoGo Penguin | Roda da Holanda 
Heerlen | Parkstad Limburg Theaters


Za 15 apr 2023
Jungle by Night | New Cool Collective | Conservatorium Bigband ft. Eric Vloeimans
 Venlo | Poppodium Grenswerk & De Maaspoort Theater & Events

 line-up Maastricht:

Cory Henry & The Funk Apostles

Super energieke mix van funk, fusion, elektronica, soul en jazz

De 1e festivalheadliner in Theater aan het Vrijthof is niemand minder dan ‘funkpriester’ Cory Henry en zijn Funk Apostles. De veelzijdige Henry is—naast zijn werk met Snarky Puppy—minstens zo bekend onder zijn eigen naam. Wellicht kent u hem ook nog wel van zijn samenwerking met o.a. The Roots, Bruce Springsteen, Marcus Miller en Robert Glasper. 

Cory Henry is een van de meest prominente muzikanten in de hedendaagse jazzscene. Hij speelt al sinds zijn tweede orgel en heeft met zijn mix van jazz, soul en elektronica een volkomen eigen funk-sound ontwikkeld.


Zara McFarlane

"Een van de allermooiste jazzstemmen van dit moment" 
Writteninmusic.com

Multi-award winnaar Zara McFarlane behoort tot de top van de hedendaagse jazz. De zangeres uit Londen, die opgroeide in een Jamaicaanse familie met R&B en reggae, ontwikkelde uiteindelijk een voorliefde voor jazz. Ze groeide al snel uit tot een van de meest prominente musici in de veelbesproken, jonge Londense jazzscene.
 
De Britse vocaliste wordt vaak vergeleken met Erykah Badu en Nina Simone. Maar wat McFarlane onderscheidt van deze zangeressen is haar volstrekt eigen sound waarin ze jazz, reggae, folk en nu-soul combineert. Ze werkte samen met artiesten als Shabaka Hutchings, Moses Boyd, Binker Golding en stond in het voorprogramma van o.a Gregory Porter, Dianne Reeves en Gwen McCrae.  Geïnspireerd door een exploratie naar haar Jamaicaanse roots, bracht ze in 2020 haar laatste album Songs of An Unknown Tongue uit dat geprezen werd door o.a The Guardian en Uncut.  


JazzOut Fest Community
De komende weken worden de andere artiesten uit elk stadsprogramma onthuld. Daarnaast krijgen de maatschappelijke en educatieve activiteiten die tijdens het festival worden georganiseerd een gezicht onder de naam JazzOUT Fest Community. Dat betreft verrassende en inspirerende activiteiten voor iedereen, van jong tot oud.

Organisatie & partners
De organisatie van JazzOut Fest Limburg ligt in handen van Stichting Intercity Jazz Limburg die daarvoor samenwerkt met Jazz Maastricht en de podiumpartners: ECI CultuurfabriekPoppodium GrenswerkDe Maaspoort, Parkstad Limburg Theaters en Theater aan het Vrijthof.

za 1 apr 2023
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
19:00
Prijs € 39,50
Jazz
Tickets
Zet op wensenlijst
Bijgeboekt


zie ook

jazzoutfest.com

J