Metropole Orkest en special guests

Songs of Freedom

Metropole Orkest en Limburgse solisten - Songs for Freedom (ikv 75 jaar bevrijding Maastricht)

Limburg werd precies 75 jaar geleden door de Amerikanen, Britten en Canadezen bevrijd van de Duitse bezetting. De steden kleurden oranje, overal wapperde de Nederlandse vlag, iedereen droeg oranje van rokken tot spelden en Amerikaanse jazzhits schalden door de straten.

Met special guests
Brigitte Heitzer, HAEVN, Frans Pollux en
Blackbird. Presentatie  Lex Uiting.


75 jaar bevrijding vieren we met Songs of Freedom. De presentatie is in handen van Lex Uiting. Het programma wordt gebracht door het Metropole Orkest. Zij zijn ’s werelds belangrijkste jazz- en poporkest, en zijn onlosmakelijk verbonden aan de bevrijding, omdat zij in 1945 speciaal werden opgericht door de regering en het koningshuis in ballingschap om het volk hoop en vertier te bieden.

Het programma Songs of Freedom brengt de belangrijkste naoorlogse songs uit de jazz- en popmuziek met als thema vrijheid en verbondenheid. Liedjes van verschillende generaties uit Limburg, Nederland en de rest van de wereld.

Speciaal voor Songs of Freedom schreef Frans Pollux het slotnummer 'Voel je vrij want je bent ’t', dat door alle vier de gastartiesten gezamenlijk wordt gezongen. Een primeur!

Coproductie van Theater aan het Vrijthof, Jazz Maastricht, Parkstad Limburg Theaters, De Maaspoort Theater & Events en het Metropole Orkest. Mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg.

zo 15 sep 2019
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:30
Inleiding 19:00
Prijs € 29,50
Sterrang € 34,50
Jazz
Tickets

Info

75 jaar bevrijding Limburg

 

J
Songs of Freedom HAEVN1.jpg FRANS1.jpg BLACKBIRD2.jpg
1.png

Metropole Orkest 

dirigent 
Maurice Luttikhuis

producer 
Gert-Jan Blom

zang
Brigitte Heitzer
Frans Pollux
Joes Brauers
Blackbird

band
Haevn