Jazz Maastricht presents: The Pop-up Jazzclub

Jasper Blom Quartet feat. Pablo Held (NL/DE) + Julia Warren solo (CA)

21.04.2023 Pop-up Jazzclub - Jazz Maastricht

Jasper Blom Quartet (NL) feat. Pablo Held (DE)
Jasper Blom geldt als een van de belangrijkste tenor- en sopraansaxofonisten uit de Nederlandse jazzscene. Als componist streeft hij naar een intelligente synthese van jazz, pop, klassieke en geïmproviseerde muziek. De ene avond deelt hij het podium met Benjamin Herman in een hardbop- programma, de volgende avond geeft hij zich over aan vrije improvisaties om later in de week  een funksessie te leiden waar hij experimenteert met gitaareffecten op zijn sax.
Tussendoor verdiept hij zich in de pianowerken van Claude Débussy.

In 2006 start Blom met gitarist Jesse van Ruller, bassist Frans van der Hoeven en drummer Martijn Vink het Jasper Blom Quartet waarin alle mogelijke invloeden samenkomen. Voor dit concert nodigt Jasper Blom Quartet een speciale gast uit: de Duitse pianist Pablo Held, onder andere bekend van zijn baanbrekende Pablo Held Trio, door John Scofield gedoopt tot ‘one of the best groups of today's music’. 

Line-up:
Jasper Blom - tenorsax 
Jesse van Ruller - gitaar
Pablo Held - piano 
Frans van der Hoeven - contrabas
Martijn Vink - drums


GStevens_Julia_web_1.jpeg


Julia Warren (CA)
De saxofoniste Julia Warren heeft het bruisende Montréal verruilt voor Maastricht. Het begint bij een 93 jaar oude zilverkleurige saxofoon die uiteindelijk heeft geleidt tot haar eigen geluid; diep, speels, eerlijk en expressief.

Als geliefde figuur in vele muziekscènes brengt een optreden van Julia Warren bijzondere artiesten uit de hele wereld samen - uit Nederland, Montréal, Istanbul, Sint Maarten, Zuid-Korea, en daarbuiten. Het kerncollectief van muzikanten en dansers heeft alle leeftijden, vele plaatsen en verschillende ruimtes geroerd. Van straat tot podium, hun creatieve muziek met vele namen is uitgevoerd op oude bruggen, kunstig obscure hangplekken, en op veel verschillende locaties en festivals zoals het Montréal International Jazz Festival, So What's Next? festival en Jazz Out Fest Limburg. Nu staat Warren solo op het podium en brengt ze een live saxofoonimprovisatie met een samengestelde set van originele en gesampelde tracks.

Line-up:
Julia Warren - saxofoon
 

Maastrichts eigen Jazzclub.
The Pop-up Jazzclub is een unieke plek waar jazzmusici en luisteraars elkaar ontmoeten voor een intieme muzikale belevingThe Pop-up Jazzclub
Elke derde vrijdag van de maand tovert Jazz Maastricht samen met Theater aan het Vrijthof, de foyer en theaterzaal van Kumulus om tot een echte Jazzclub. The Pop-up Jazzclub is een unieke ontmoetingsplek waar je kunt genieten van bijzondere en intieme jazzconcerten. Met een avondvullend programma is The Pop-up Jazzclub dé plek voor een gezellige en muzikale avond uit. Van bekende jazzmuzikanten tot een nieuw talent van traditionele jazz tot modern en cross-over, er is voor elke jazzliefhebber wat wils!  


Een samenwerking van Theater aan het Vrijthof & Jazz Maastricht
Jazz-Maastricht-logo.jpg

vr 21 apr 2023
Kumulus Theater
20:00 - 23:30
Prijs € 19,50
Jazz
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
J