Swingin' Paris

The Legends ft. Michael Varekamp

Swingin' Paris - The Legends ft. Michael Varekamp

Rond 1930 is Parijs in de ban van de nieuwe tijd! Swingende New Orleans Jazz, Hot Club de France en chansons vieren samen het leven als nooit tevoren! Zanger en trompettist Michael Varekamp neemt je samen met chansonnière Tess van der Zwet mee door de straten van het bruisende Parijs.

Niet voor niets ontstond de jazz ooit in de Franse wijk van New Orleans. Het aanstekelijke Franse joie de vivre bleek een ideale voedingsbodem voor het ontstaan van de jazz aan de andere kant van de grote plas, om daarna triomfantelijk weer terug te keren. The Legends duiken in de Franse tijd van paradijsvogels als Josephine Baker, Louis Armstrong, Ėdith Piaf en Sidney Bechet. In Swingin’ Paris toveren The Legends, Michael Varekamp & Wiboud Burkens het theater om tot een romantische jazzkelder waar hits als Petite fleur, It don’t mean a thing if it ain’t got that swing en C’est si bon klinken tot in de late uurtjes.

Coproductie van Theater aan het Vrijthof en Jazz Maastricht

di 6 apr 2021
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Prijs € 21,50
Jazz
Zet op wensenlijst
Info
Geannuleerd

DEZE VOORSTELLING IS VERPLAATST VAN 21 NOVEMBER 2020 NAAR 6 APRIL 2021

J

 

‘Happy en sad blues in briljante arrangementen' 

★★★★Telegraaf

 ‘The Legends raken je in je ziel!’ 

★★★★Theaterparadijs

‘Varekamp speelt net zo grenzeloos als Louis Armstrong’

★★★★NRC


Producent
The legends 

Muzikanten
Michael Varekamp (trompet, zang), Tess van der Zwet (zang), Wiboud Burkens (toetsen), Harry Emmery (contrabas), Erik Kooger (drums) en Yoran Aarssen (tenorsax, clarinet - OVB)

foto

Anouk van Nunen