Tineke Postma Quartet ft. Ralph Alessi

Tineke Postma Quartet ft. Ralph Alessi

Tineke Postma komt naar Maastricht met een gloednieuw en langverwacht zevende studio album. Saxofonist Tineke combineert als geen ander Nederlandse nuchterheid met een grootstedelijk elan. Haar muziek is elegant, zonder opsmuk en ademt vastberadenheid en zelfvertrouwen.

'Postma speelde van New York tot
aan North Sea Jazz.'


Postma werd opgemerkt bij de meest invloedrijke jazz cats uit de New Yorks scene waaronder Greg Osby, Wayne Shorter, Scott Colley en is te horen op de Grammy bekroonde albums van Dianna Reeves en Terri Lyne Carrington.

“Imaginative, accomplished
contemporary jazz”

The Guardian

Tevens ontving zij legio prijzen waaronder de prestigieuze Nederlandse Edison Award. Nu komt ze naar Maastricht haar meest persoonlijke album tot nu toe getiteld “FREYA”. Freya is de noordse godin van de vruchtbaarheid, de liefde en de wellust. Zij maakt ook deel uit van de mythologie van Friesland: de Friezen zijn de kinderen van Freya. Het album FREYA is een eerbetoon aan haar Friese roots en moederschap en al haar facetten. Dit album is haar eerste release als leider sinds ze vijf jaar geleden moeder werd, dus ze heeft veel te zeggen; muzikaal en spiritueel.

Special guest: Ralph Alessi
Op tour neemt zij in haar kwartet de fantastische trompettist Ralph Alessi mee. Alessi is “een individualist met een eigen stijl en geluid”, zegt Downbeat. Met zijn karakteristieke heldere geluid en bewonderens-waardige vakmanschap is hij een veelgevraagde sideman van vooraanstaande musici zoals Steve Coleman, Jason Moran, en Ravi Coltrane. Op zijn negen albums, waarvan drie met ECM Records, verweeft hij op vakkundige wijze invloeden van post-bop tot neoklassiek.

​​​​​​​

do 14 mei 2020
AINSI:
Theaterzaal
20:30
Prijs € 18
Jazz
Info
Geannuleerd
J

'Postma werd opgemerkt bij de meest invloedrijke jazz cats uit de New Yorks scene'
 

Coproductie

Theater aan het Vrijthof & Jazz Maastricht