Trust

Amber Haddad Quintet

03.07.2022 Amber Haddad Quintet.jpg

Amber Haddad is een Belgisch/Libanese zangeres uit Gent. Samen met haar band, het Amber Haddad Quintet, vond Amber haar eigen unieke sound ergens tussen Arabische muziek, Flamenco, jazz en pop. Altijd op zoek naar nieuwe klanken dook Amber in de traditionele Libanese muziek en verloor haar hart aan het nummer Ana la habibi van de geweldige zangeres Fairuz. Ze brengt relatief onbekende muziek naar het Nederlandse & Belgische publiek in combinatie met meer toegankelijke westerse jazzmuziek. Haar drang is om haar emoties de vrije loop te laten op plekken waar het publiek een reis kan beleven door gevoelens, verhalen en kleuren in de wereld van Amber en haar Belgische en Libanese roots.

Essentieel voor Amber haar sound zijn de invloeden van Libanese zangers als Fairuz, Mike Massy en Dafher Youssef in combinatie met westerse artiesten als Simin Tander en Avishai Cohen… Het resultaat is muziek waarin rust, warme kleuren en eerlijke expressie de luisteraar meevoeren door een emotioneel landschap.

zo 3 jul 2022
Overige locaties :
Cellebroederskapel
19:30 - 21:00
Prijs € 15
Jazz
Tickets
Zet op wensenlijst
J

De band
Het Amber Haddad Quintet heeft zijn eigen manier gevonden om oriëntaalse muziek en mediterraanse muziek te combineren met behulp van hun eigen interpretatie en kennis. Ze creëren nummers van onder andere Fayruz en andere Arabische zangers en componisten naar hun eigen hand, interpretatie en arrangementen. Samen met hun eigen composities, die het karakter en eigenheid van de band duidelijk weergeven, ontstaat er een mooie balans tussen comfort en uitdaging. Intimiteit is het woord dat zij willen behouden, zowel verbonden zijn door hun passie voor muziek als verbonden zijn met het publiek.

Album Trust
Hun debuutalbum Trust weerspiegelt de innerlijke rust die wordt gevoeld wanneer men vertrouwen heeft in de ervaringen die het leven met zich meebrengt. Elk van de originele nummers is een kleine reis door een emotie of een ervaring die Amber zelf heeft meegemaakt, doormaakt of zou willen loslaten. Dit geeft elke compositie zijn unieke kleur, emotie en verhaal, benadrukt door de gemengde culturele en muzikale achtergronden van het Quintet. Met Libanese, Belgische, Marokkaanse, Jazz, Klassieke en Flamenco invloeden, toont de muziek het karakter en de eigenheid van de band en zal zeker nieuwe klanken naar het publiek brengen.

Zang
Amber Haddad
oed, alt viool, darbuka, backing vocal
Adil Benhsain
flamenco gitaar, backing vocal
Wim Cops
contrabas, backing vocal
Martijn Vanbuel
percussie, backing vocal
Bert Peyffers