Tutu Puoane Quartet

JAZZ Maastricht - De Pop-up Jazzclub

JAZZ Maastricht - Tutu Puoane Quartet

Van Poëzie Naar Muziek... En Terug
Zangeres Tutu Puoane bijt het spits af tijdens de allereerste editie van de Pop-Up Jazzclub concertreeks.  De Belgisch-Zuid-Afrikaanse Tutu Puoane is een van de meest authentieke stemmen van de internationale jazz- en hedendaagse muziekscene. Met 7 albums op haar palmares en minstens evenveel originele projecten zoals haar project rondom Joni Mitchell, heeft de zangeres zich ontpopt tot een gelauwerd artiest in Europa en daarbuiten. Ook werkte ze samen met o.a het Brussels Jazz Orchestra, Bert Joris en de Flemish Philharmonic, Wim Vandekeybus, Jasper van 't Hof en Tineke Postma. Haar heldere stem doet denken aan Abbey Lincoln, Billie Holiday, Dianne Reeves en Patricia Barber. 

Samen met pianist Ewout Pierreux schreef ze een repertoire gebaseerd op de woorden van haar land- en leeftijdsgenote Lebogang Mashile. Het resultaat is een gloeiende balans tussen woord en muziek, met invloeden uit jazz, soul en singer-songwriting. Puoane's prachtige stem, haar intuïtie, haar zin voor ritme en melodie, gecombineerd met haar typische charme en humor op het podium maken van elk concert een moment dat je niet meer vergeet. Ze maakt je aan het lachen, ze laat je hier en daar een traan wegpinken, ze laat je meezingen én -dansen: ze ontroert op elke mogelijke manier. Kortom een concert dat je niet wilt missen! 

vr 22 apr 2022
Kumulus Theater
20:00 / 1 pauze
Prijs € 19,50
Jazz
Tickets
Zet op wensenlijst
J

 

De Pop-up Jazzclub 

Elke voorlaatste vrijdag van de maand tovert Jazz Maastricht de foyer en theaterzaal van Kumulus om tot een rasechte Jazzclub. Maastricht’s eigen Jazzclub. De Pop-up Jazzclub is een unieke plek waar jazzmusici en luisteraar elkaar ontmoeten voor een intieme muzikale beleving.  Een plek voor iedereen die samen met andere muziekliefhebbers van het verleden en het heden van de jazz wil genieten. Van bekende jazzmuzikanten tot nieuw talent, traditionele jazz tot modern en crossover, de concerten van de Pop-up Jazzclub bieden een inspirerende ervaring voor elke jazz liefhebber.

Vocals
Tutu Puoane
Piano

Ewout PIerreux

Bas

Brice Soniano

Drums

Dré Pallemaerts