Animato Kwartet | Olivia Ettema

Dutch Classical Talent

Animato Kwartet | Olivia Ettema

Dutch Classical Talent

Wat de Sacre du printemps was voor de orkestmuziek, was Debussy’s strijkkwartet voor de kamermuziek.

Debussy maakte korte metten met behoorlijk vastgeroeste structuren van het strijkkwartet. Hij schreef een werk vol exotische harmonieën en melodieën, en een zwevende, instabiele ritmiek, waarmee hij een nieuwe klankwereld opende. Niet voor het eerst liet Debussy zijn critici na de première in vertwijfeling achter in de concertzaal. In drie stukken voor strijkkwartet slaat Stravinsky op zijn beurt een brug tussen de ongepolijste en directe stijl van Petroesjka en de Sacre du printemps naar de meer gestructureerde stijl van zijn neo-klassieke periode. 


De jury over het Animato Kwartet: ‘Vier topspelers met een bruisende energie, ze pakken je in vanaf de eerste noot! Het kwartet staat in dienst van elkaar en de muziek en is de grote belofte van de Nederlandse strijkkwartetten.’
 

zo 19 dec 2021
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
11:30
Prijs € 17,50
Klassiek - Kamermuziek
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
Geannuleerd
K

PROGRAMMA

Strijkkwartet op. 10
Debussy

Hymne van de cherubijn
Tsjaikovski

Trois pièces voor strijkkwartet e.a.
Stravinsky

Dutch Classical Talent is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet. Via audities kiest een vakjury een viertal toptalenten. Deze vier jonge musici ontwikkelen zich in een coachingsprogramma en gaan op tournee langs de twaalf grootste concertzalen van Nederland om hun naam op de kaart te zetten. Hun programma’s zijn prikkelend, actueel, ontroerend en spectaculair. Dit jaar een gevarieerde mix, namelijk een zangeres, een slagwerk duo, een pianist en een cellist. Hier hoor je de topmusici van morgen. 

Viool
Inga Våga Gaustad, Tim Brackman
ALTVIOOL
Elisa Karen Tavenier
Cello 
Pieter de koe