Dulfer & Witteveen

Dutch Classical Talent

Dutch Classical Talent - Dulfer & Witteveen

Een spannende combinatie: saxofoon en fagot. Het duo gaat op jacht naar een eigen (muzikale) stem en exploreert hierin de hele muziekgeschiedenis. Deborah Witteveen en Thomas Dulfer vangen de tijdgeest waarin millennials opgroeien. Hun leven wordt bepaald door keuzestress, prestatiedruk en de waan van de dag.

Het publiek denkt mee over deze dilemma’s en krijgt letterlijk een eigen stem in het concert. Ook de jury werd gegrepen door de ongebruikelijke combinatie: ‘Met een onvermoeibare drive bestormen deze twee muzikanten het podium. Twee uitersten die elkaar uitdagen, dan weer aanvullen. Hun vrolijke aard en swingende programma werkt aanstekelijk.’

 

Dutch Classical Talent
Dutch Classical Talent is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet. Via audities kiest een vakjury een viertal toptalenten. Deze vier jonge musici ontwikkelen zich in een coachingsprogramma en gaan op tournee langs de twaalf grootste concertzalen van Nederland om hun naam op de kaart te zetten. Hun programma’s zijn prikkelend, actueel, ontroerend en spectaculair. Dit jaar een gevarieerde mix, namelijk een zangeres, een slagwerk duo, een pianist en een cellist. Hier hoor je de topmusici van morgen. 

K

Dit concert is onderdeel van de serie de Zondagklassiekers.

PROGRAMMA

Sprangers
nieuw werk

Allegri
Miserere

Goebaidoelina
Duo Sonata

David
Pulse

Maalouf
Maeva in Wonderland

Fagot
Thomas Dulfer
saxofoon
Deborah Witteveen