Joost Willemze (harp)

Dutch Classical Talent

02.04.2023 Dutch Classical Talent - Joost Willemze

De tragische liefdesgeschiedenis van Orpheus en Eurydice heeft talloze kunstenaars geïnspireerd. In een theatraal concert vertelt Joost Willemze dit verhaal nu op de harp.

Zijn ongeëvenaarde talent blijkt uit de eerste prijzen die hij won bij internationale concoursen. Willemze studeerde naast harp aan het conservatorium ook klassieke talen. In deze voorstelling komen zijn liefde voor muziek en zijn liefde voor de Griekse mythologie samen. Ook de jury legt een link naar de oudheid: ‘Als een Griekse god bespeelt hij de harp. Met zijn serene uitstraling en gestileerd programma laat hij ons zien hoe mooi eenvoud kan zijn’. 
 

'Prachtige, grote klank en heldere virtuositeit.'
 

Dutch Classical Talent is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet. Via audities kiest een vakjury een viertal toptalenten. Deze vier jonge musici ontwikkelen zich in een coachingsprogramma en gaan op tournee langs de twaalf grootste concertzalen van Nederland om hun naam op de kaart te zetten. Hun programma’s zijn prikkelend, actueel, ontroerend en spectaculair. Dit jaar een gevarieerde mix, namelijk een zangeres, een slagwerk duo, een pianist en een cellist. Hier hoor je de topmusici van morgen. 

Dit concert is onderdeel van de serie de Zondagklassiekers.

K

 Gluck
 Che farò senza Euridice

Attahir
De l’obscurité II

Takemitsu
 Stanza II

Rossi
Orfeo: Passacaglia per arpa

Brahms
 Intermezzo op. 118/2

Micháns
nieuw werk

 Flothuis
 Pour le tombeau d’Orphée 

 

Werken van

Gluck, Attahir, Takemitsu, Rossi, Brahms, Micháns, Flothuis