Joost Willemze (harp)

Dutch Classical Talent

02.04.2023 Dutch Classical Talent - Joost Willemze

De tragische liefdesgeschiedenis van Orpheus en Eurydice heeft door de jaren heen talloze kunstenaars geïnspireerd. In een theatraal concert vertelt Joost Willemze dit verhaal nu op de harp.

Zijn ongeëvenaarde talent blijkt uit de eerste prijzen die hij won bij Prinses Christina Concours, het internationale harpconcours in Porto en het Italiaanse concours Suoni d'Arpa. Joost studeerde naast zijn conservatoriumopleiding ook klassieke talen. Orpheus is voor hem dan ook een droomvoorstelling waarin hij zijn liefde voor muziek en Griekse mythologie verbindt. Ook de jury legt een link naar de oudheid: ‘Als een Griekse god bespeelt hij de harp. Met zijn serene uitstraling en gestileerd programma laat hij ons zien hoe mooi eenvoud kan zijn. Prachtige grote klank en heldere virtuositeit.’

'Prachtige, grote klank en heldere virtuositeit.'
 

Dutch Classical Talent is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet. Via audities kiest een vakjury een viertal toptalenten. Deze vier jonge musici ontwikkelen zich in een coachingsprogramma en gaan op tournee langs de twaalf grootste concertzalen van Nederland om hun naam op de kaart te zetten. Hun programma’s zijn prikkelend, actueel, ontroerend en spectaculair. Dit jaar een gevarieerde mix, namelijk een zangeres, een slagwerk duo, een pianist en een cellist. Hier hoor je de topmusici van morgen. De finale van Dutch Classical Talent 2022-2023 vindt plaats op 28 mei 2023 in TivoliVredenburg.

Dit concert is onderdeel van de serie de Zondagklassiekers.

zo 2 apr 2023
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
11:30 - 12:35 / 0 pauzes
Prijs € 17,50
Klassiek - Kamermuziek
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

inclusief koffie en vlaai vooraf

K

 Tournier
 Vers la source dans le bois

Micháns
La descente d'Orphée dans l'Hadès

Takemitsu
 Stanza II

Rossi
Orfeo: Passacaglia per arpa

Gluck
 Orfeo ed Euridice: Dans van de gelukzalige geesten

Brahms
Intermezzo op. 118, nr. 2

 Tafreshi
 Event Horizon: the point of no return 

Micháns
 Trois moments d'Orphée: La tête d'Orphée emportée par l'Hèbre

Flothuis
Pour le tombeau d'Orphée

 Gluck
 Orfeo ed Euridice: Che farò senza Euridice 

 

Werken van

Gluck, Takemitsu, Rossi, Brahms, Micháns, Flothuis, Tafreshi, Tournier