Ebonit Saxophone Quartet

Molly on the Shore

Ebonit Saxophone Quartet

Molly on the Shore

Geen blazersensemble klinkt zo prachtig sonoor als een kwartet van vier saxofoons: sopraan, alt, tenor en bariton. Geen wonder dat William Walton en Benjamin Britten, twee vooraanstaande Britse componisten uit de twintigste eeuw, ook hun composities voor saxofoon schreven.

Walton en Britten schreven orkestpartijen voor de saxofoon. De geboren Australiër Percy Grainger maakte arrangementen voor saxofoon en zelfs voor saxofoonorkest van eigen en andermans composities. Maar al veel eerder, aan het einde van de negentiende eeuw, durfde de Britse componist Caryl Florio het aan om voor saxofoon te componeren. Hij schreef een van de eerste saxofoonkwartetten.  De patriottische liederen van Percy Grainger vormen vrolijke intermezzi. Echt een feest der herkenning! Het Ebonit Saxofoonkwartet is een jong, sprankelend ensemble opgericht in 2011 aan het Conservatorium van Amsterdam. De vier musici uit Polen, Spanje en Nederland traden op in de belangrijkste concertzalen van Nederland en daarbuiten. Daarnaast verzorgde het kwartet concerten tijdens verschillende gerenommeerde festivals. 

wo 12 feb 2020
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:50 / 1 pauze
Prijs € 18
Sterrang € 23
Klassiek - Kamermuziek
Tickets

Info
K
Ebonit Saxophone Quartet Molly on the shore Ebonit Saxophone Quartet Molly on the shore Ebonit Saxophone Quartet Molly on the shore

Programma


Britten
Alla Marcia

Walton
String Quartet in A minor *

Grainger
Molly on the Shore *

Florio
Saxophone Quartet

Grainger

Shepherd’s Hey *

Grainger 
Handel in the Strand *  

 

* gearrangeerd door Ebonit Saxophone Quartet