Hanneke Rouw (cello) & Sofia Vasheruk (piano)

Sensuele en zinderende sonates van Brahms en Grieg

12.01.2020 Hanneke Rouw (c) Albert van de Maat.jpg

Kort geleden ging de Nederlandse celliste Hanneke Rouw op zoek naar een topinstrument waarmee zij haar carrière verder kon ontwikkelen. Na het nodige speurwerk en experimenteren vond zij een oude Duitse cello (Schoenbach, begin 20e eeuw). Het bijzondere aan deze cello is dat het achterblad uit één deel bestaat (bij de meeste cello’s bestaat het achterblad uit twee delen). Doordat het achterblad uit een stuk bestaat komt het geluid van deze cello fluweelachtig over. Met deze fraaie tenor uit de strijkersfamilie gaat Hanneke op tournee, tezamen met de Russische pianiste Sofia Vasheruk.  

'Nederlands en Russisch talent schitteren met Brahms en Grieg'  


Zij spelen twee cellosonates uit het romantische repertoire. Brahms’ eerste cellosonate is een bewuste keuze. Vooral in het eerste deel van de sonate kan Rouws cello schitteren met prachtige expressieve melodieën. Het middendeel is een eerbetoon van Brahms aan Mozart en het slotdeel een robuuste mix van thema’s ontleend aan de ‘Kunst der Fuge’ van Bach. Griegs cellosonate is een vrolijke en uitbundige sonate, die vaak doet denken aan zijn magistrale pianoconcert. De cello en piano wisselen elkaar veelvuldig af met zinderende melodieën vol Noorse bravoure.

zo 12 jan 2020
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
15:30 - 16:50 / 1 pauze
Prijs € 16
Klassiek - Kamermuziek
Tickets

Info
K
Hanneke Rouw (cello) & Sofia Vasheruk (piano) SENSUELE EN ZINDERENDE SONATES VAN BRAHMS EN GRIEG Hanneke Rouw (cello) & Sofia Vasheruk (piano) SENSUELE EN ZINDERENDE SONATES VAN BRAHMS EN GRIEG

Programma

Brahms
Cellosonata No. 1, Op. 38

Grieg
Cellosonata Op. 36 

Fotografie

Albert van de Maat