Muziek in het Bonnefanten

Dudok Kwartet Amsterdam

Muziek-in-Bonnefanten-Dudok-Quartet-Amsterdam-Marco-Borggreve HR (3).jpg

'Een volledig 20ste-eeuws programma in het Bonnefantenmuseum.'
 

Het Amsterdamse Dudok Kwartet, genoemd naar de stadgenoot die vooral roem verwierf als architect in Hilversum, brengt in Aldo Rossi’s Bonnefantenmuseum een volledig 20ste-eeuws programma. Twee Ligeti’s vormen het kader, symmetrisch elk 21 minuten. Ligeti componeerde zijn eerste kwartet vóór zijn vlucht naar het Westen na de mislukte Hongaarse opstand van 1956. Zijn tweede dateert uit een ander revolutiejaar: 1968. Hartmann schreef zijn eerste kwartet in het eveneens historische jaar 1933. Hij zou nazi-Duitsland niet ontvluchten, maar toevlucht zoeken in ‘innere Emigration’.

Ticket inclusief toelichting en gratis toegang museum.

zo 28 apr 2019
Bonnefantenmuseum
14:30
Prijs € 25
Klassiek - Kamermuziek
Tickets

Info
Laatste kaarten
K
ZIE OOK

dudokkwartet.nl

 

Programma:

Ligeti

Strijkkwartet nr.1 “Métamorphoses nocturnes”
K.A. Hartmann
Strijkkwartet nr.1 “Carillon”
Ligeti
Strijkkwartet nr.2

Muziek-in-Bonnefanten-Dudok-Quartet-Amsterdam-Marco-Borggreve HR (1).jpg Muziek_in_het_Bonnefanten.png Muziek-in-Bonnefanten-Dudok-Quartet-Amsterdam-Marco-Borggreve HR (2).jpg

De muziekprogrammering biedt een breed repertoire en diverse bezetting, en ieder concert vindt in een andere museumzaal plaats. Voorafgaand aan de concerten geven experts een toelichting op de kunstwerken in relatie tot de muziek en de ensembles.

Deze concertreeks worde mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus reserveel snel!


Programma:

14.30-15.00 uur toelichting
15.00-16.00 uur concert
11.00-17.00 uur toegang tot Bonnefantenmuseum

Fotografie

Marc Borggreve