Muziek in het Bonnefanten

Maastrichtse Componisten herdenken Frans Mulder

Frans-Mulder-Muziek-in-het-Bonnefanten-Frits-Widdershoven HR (2).jpg

Maastrichtse Componisten brengt een eerbetoon aan een van de te vroeg overleden zonen van de stad. Mulder schreef eigentijdse en toegankelijke muziek en componeerde ook in het lichtere genre.

Frans Mulder overleed in 2000 in de bloei van zijn leven op 43-jarige leeftijd. Zijn composities getuigen van een grote gevoeligheid voor klankkleur en vorm. Hij streefde ernaar hedendaagse, toegankelijke muziek te schrijven. "Muziek is pas goed als je van begin tot eind geboeid kunt blijven luisteren". Kamermuziek in diverse kleine formaties van Mulder komt tot klinken in de context van die van zijn Maastrichtse docenten Henri Delnooz en Robert HP Platz. Ook de onbekende, lichtere songs van Mulder krijgen de aandacht.

Dit concert is het laatste in de reeks “Muziek in het Bonnefanten". Graag nodigen wij u uit om gratis dit concert bij te wonen. U hoeft geen concertticket te kopen, wel een toegangskaartje voor het Museum aan de kassa van het Bonnefantenmuseum.

zo 2 jun 2019
Overige locaties :
Bonnefantenmuseum
14:30
Prijs GRATIS
Klassiek - Kamermuziek
Info
K
010IMG_8137.jpg 015IMG_8145.jpg 028IMG_8179.jpg Muziek_in_het_Bonnefanten.png

De muziekprogrammering biedt een breed repertoire en diverse bezetting, en ieder concert vindt in een andere museumzaal plaats. Voorafgaand aan de concerten geven experts een toelichting op de kunstwerken in relatie tot de muziek en de ensembles.

Deze concertreeks worde mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten. 


PROGRAMMA:

Eight Movements for string quartet 

De Wereld een Dansfeest  
Viool & Marimba

Four Movements  
Klarinet, cello, piano

Passacaglia e Danza  
Klarinet, cello, piano

L’Étoile de Mer (muziek en film)
Sopraan, basklarinet, accordeon, marimba
 

Fotografie
Frits Widdershoven