Compass Duo

De nieuwe lichting

Antonio Molina Garcia.jpg

De jonge gitaristen Antonio Molina García en Marcos Álvarez González, beide afkomstig uit Spanje, zijn master studenten bij Carlo Marchione aan het Conservatorium Maastricht. 

Marcos Álvarez González viel op zesjarige leeftijd voor de klassieke gitaar, studeerde in A Coruña en rondde zijn studies in 2020 af met eervolle vermeldingen, zoals de Prijs van Excellentie van de conservatoria van Galicië. Met korte toelichtingen tussendoor deelt hij de magie van dit instrument, intiem zowel als expressief, melodieus en tegelijk meerstemmig, kortom een orkest in het klein, graag met zijn publiek. 

Antonio Molina García studeerde aan de conservatoria van Cartagena en Murcia voordat hij naar Nederland kwam. Ook hij viel in de prijzen, onder andere met finaleplaatsen bij concoursen in Xixona en Castalla. Deze gepassioneerde en oprechte gitarist legt heel zijn ziel en zaligheid bloot in zowel bestaand repertoire als in zijn eigen composities en in transcripties van onder anderen Liszt, Strauss en Bach. 

zo 15 jan 2023
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
11:30 - 12:40
Prijs € 17,50
Klassiek - Klassiek
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
K

PROGRAMma

F. Sor
Trois duos op.55

A. Molina García
Sonatina - ( tribute to Paul Auster for Mr Vertigo)

F. Mompou
Suite compostelana
I. Preludio

II. Coral
III. Recitativo
IV. Muiñeira

F. Mompou
Preludio

E. Granados
Valses poéticos

De Nieuwe Lichting - 15 Januari 2023 De Nieuwe Lichting - 15 Januari 2023 De Nieuwe Lichting - 15 Januari 2023 De Nieuwe Lichting - 15 Januari 2023