2de Internationale Klassieke muziek Festival

Didier Castell - Jacomin (piano)

didier.jpg

De Franse pianist en “Steinway Artist” Didier Castell-Jacomin, woonachtig in Limburg en tevens onze art- director van dit Festival, opent officieel de “2e editie van het  International Classical Music Festival” hier in Maastricht.

Bij deze gelegenheid laat hij werken de revue passeren van Bach, Mozart, Beethoven en Chopin. Het immense klankpalet van deze artiest neemt u mee op reis van componist naar componist. Zijn huidige gevoeligheid neemt u mee op een zeldzame muzikale reis in de geest van de Franse schrijver Marcel Proust, welk dit het 100ste overlijdens jaar is. Proust was bijzonder gevoelig en gecharmeerd voor de werken van Chopin.  

Een avond rijk aan emoties met unieke werken wordt u aangeboden. Mis dit niet!In de verschillende stadia van de slaap, zoals intervallen in de muziek, was het de toe-of afname van de onderbreking in de slaap, die de schoonheid creëerde.

Ik heb van haar genoten, maar in deze slaap, hoe kort ook, verloor ik een groot deel van de geluiden van het bruisende leven van de handelaren van het voedsel voor Parijs, die het voor ons zo tastbaar maken.

Marcel Proust

do 13 okt 2022
Sint Janskerk
20:00 - 21:30 / 1 pauze
Prijs € 21,50
Klassiek - Klassiek
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

PARTNERVERKOOP
Voor deze voorstelling faciliteren wij de kaartverkoop. Theater aan het Vrijthof heeft geen zeggenschap over het inhoudelijke programma.
 

K

 

programma:
 

Johann Sébastien Bach
(misschien Carl Philippe Emanuel Bach)
Silicienne, de tweede sonate voor fluit en klavecimbel,
gearrangeerd voor piano door Wilhelm Kempf.
 

Wolfgang Amadeus Mozart
sonate in do majeur, K. 330 (1783)
Allegro moderato
Andante cantabile
Allegretto
 

Frans Schubert
Klavierstücke D.946, no. 2 (1894)
Allegretto
 

Frédéric Chopin
Mazurka’s opus 7, no. 1, opus 17, no. 4 opus 24, no. 1
Polonaise opus 26 no. 1
Scherzo opus 31 no. 2