2de Internationale Klassieke muziek Festival

Egita Gielen (sopraan), Patrīcija Ciemese (piano)

3.jpg

Scènes gecreëerd door de wakende verbeelding kunnen in de slaap worden gedupliceerd. Proust schrijft erover in de roman "In Search of Lost Time". Zijn aandacht is gericht op dagdromen en ook op nachtelijke gedachten. Vaak is de droomwereld verbonden met de herinnering, vooral onwillekeurige, die kan worden geactiveerd door ervaringen zoals beelden, geuren en geluiden.

Sopraan Egita Gielen en pianist Patrīcija Ciemese verkennen de wereld van dromen en waar ze leiden door de muziek geschreven door Letse en Franse componisten uit het begin van de 20e eeuw.

Rêves van Ravel brengt de luisteraar in de wereld van suggestieve dromen. Dit lied is geschreven in 1927, het jaar waarin het laatste deel van Proust’s roman werd gepubliceerd.

Een andere kijk op dromen hoor je in liederen van Vītols en Dārziņš, twee liedcomponisten in de Letse muziek.

Je wordt ook meegenomen in de wereld van de zussen Nadia en Lili Boulanger, die werden beïnvloed door componisten als Faure en Debussy, vergelijkbaar met Garūta.

Luister eindelijk naar impressionistische werken van Kalniņš, en een prachtige liederencyclus "Fairytales of Love" van Mediņš, die ons laat zien hoe dromen ons liefdesleven kunnen beïnvloeden.

za 15 okt 2022
Sint Janskerk
17:00 - 18:30 / 1 pauze
Prijs € 21,50
Klassiek - Klassiek
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

PARTNERVERKOOP
Voor deze voorstelling faciliteren wij de kaartverkoop. Theater aan het Vrijthof heeft geen zeggenschap over het inhoudelijke programma.

K