A Baltic Quest

Conservatorium Symfonieorkest

A Baltic Quest

Conservatorium Symfonieorkest

Conservatorium Maastricht heeft een internationale, multiculturele community waar zeer getalenteerde studenten van over de hele wereld hun talent in muziek ontwikkelen. Studenten worden ondersteund door het docententeam dat bestaat uit succesvolle (uitvoerende) musici van internationale naam en faam in de afdelingen klassiek, jazz en docent muziek. Ervaar de muziek, het talent en geniet van het concert!

De componisten van dit programma hebben allemaal hun wortels (gehad) rond de Oostzee; Borodin in Sint-Petersburg, Sibelius in Finland, geboren in de tijd dat Finland een Groothertogdom was, behorend tot Rusland, en Pärt in Estland, in de tijd dat het deel uitmaakte van Rusland. Toch lijkt hun muziek niet veel op elkaar; waar Borodin, ook lid van de ‘Groep van Vijf’ streefde te componeren in een typisch klassieke Russische stijl, en Sibelius een nationalistische Finse stijl creëerde, waarbij hij zich losmaakte van Rusland, is Pärts muziek vaak geïnspireerd op Gregoriaanse gezangen en creëerde hij zijn eigen minimalistische stijl door zichzelf ‘tintinnabuli’ te noemen. Drie zeer verschillende persoonlijke muziekstijlen uit een relatief klein geografisch gebied. 
 
Arjan Tien
Arjan Tien is een van de meest actieve en veelzijdige Nederlandse dirigenten van zijn generatie. Hij werkt regelmatig met het Metropole Orkest, waarmee hij verschillende cd’s en dvd’s uitbracht. In 2010 leidde hij de tournee van het Nederlands Studenten Orkest in Nederland en Istanbul. Hij dirigeerde verschillende operaproducties. In 1997 werd hem de Rotary-Faller prijs toegekend in La Chaux-de-Fonds, Zwitersland. Als regelmatig terugkerende gastdirigent wordt hij door vele orkesten in het binnen- en buitenland gevraagd en trad op in Brazilië, Duitsland, Hongarije, Griekenland, Oostenrijk, Slovenië, Turkije, Zweden, Zwitserland en Zuid-Afrika. Sinds 2014 is hij hoofdvakdocent orkestdirectie aan Conservatorium Maastricht. 

wo 6 apr 2022
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Sterrang € 22,50
Rang 1 € 17,50
Klassiek - Klassiek
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
K

Programma

Pärt
Swansong (2013)

Sibelius
Vioolconcert op.47

Borodin
Symfonie nr 2
 

Dirigent
Arjan Tien
Soliste
Kyoko Yonemoto