Anton Mecht Spronk (cello)

Dutch Classical Talent

Dutch Classical Talent Anton Mecht Spronk (cello)

Zo jong als hij is, is cellist Anton Mecht Spronk al overladen met prestigieuze prijzen. Ook in vermaarde concertzalen als Carnegie Hall is hij geen vreemde meer. Sinds 2016 heeft hij zelfs al zijn eigen internationale festival: Eggenfelden klassisch in Duitsland, waarvan hij artistiek leider is.

Dit jonge talent werd internationaal reeds overladen met prijzen


Het was dan ook geen grote verrassing dat de jury rapporteerde: ‘Hij is heer en meester over zijn instrument, als een koorddanser die niet wankelt.’ Concertbezoekers zullen geboeid op het puntje van hun stoel zitten, terwijl Spronk hen geen seconde loslaat met zijn volkse en temperamentvolle stukken.

 

De Dutch Classical Talent jury over Anton Mecht Spronk:
'Cellobeest Anton Mecht Spronk is heer en meester over zijn instrument, als een koorddanser die niet wankelt. Hij heeft een prachtige volle toon en een enorm speelgemak. Zijn spel heeft impact vanaf de eerste noot, hij grijpt je bij de lurven!’

zo 21 mrt 2021
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
11:30
Prijs € 16
Klassiek - Klassiek
Tickets Wensenlijst
Info

Inclusief koffie en vlaai

K

 

Programma

Kodály
Hongaarse volksmuziek

Cassadó
Spaans temperament

O'Connor
Amerikaanse fiddle muziek

Sollima
Een sprankelend werk

Dutch Classical Talent Anton Mecht Spronk (cello) Dutch Classical Talent Anton Mecht Spronk (cello)

 

Dutch Classical Talent is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet.

De topmusici van morgen hoor je hier


Via audities kiest een vakjury een viertal toptalenten. Deze vier jonge musici ontwikkelen zich in een coachingsprogramma en gaan op tournee langs de twaalf grootste concertzalen van Nederland om hun naam op de kaart te zetten. Hun programma’s zijn prikkelend, actueel, ontroerend en spectaculair. Dit jaar een gevarieerde mix, namelijk een zangeres, een slagwerk duo, een pianist en een cellist. Hier hoor je de topmusici van morgen. 

Foto

Marco Borggreve