Bouquet garni des classiques

Wouter Bergenhuizen

Wouter Bergenhuizen

Wouter Bergenhuizen werd geboren in 1988 te Maastricht en behoort tot een van de meest veelbelovende jonge pianisten in Nederland. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en aan de Franz Liszt Academie te Boedpest, waar hij lessen volgde bij gerenommeerde docenten zoals Willem Brons, Jan Wijn en Ferenc Rados. In 2013 maakte hij zijn debuut als solist met een alom geprezen vertolking van het pianoconcert Totentanz van Franz Liszt bij het Limburgs Symfonie Orkest (tegenwoordig philharmonie zuidnederland), waar hij sindsdien regelmatig te gast is geweest. Hij is tevens pianodocent aan het Conservatorium van Amsterdam.

In 2017 drong Bergenhuizen als enige Nederlandse pianist door tot de halve finale van het internationale Liszt Concours.


Naast het spelen van solo-repertoire heeft Bergenhuizen ook een passie voor het uitvoeren van kamermuziek. Hij trad op met diverse musici en ensembles, en kreeg tevens ook vele kamermuzieklessen van o.a. Dmirti Ferschtman, Peter Stotijn en Kees Koelmans. Tijdens dit concert deelt hij de mooiste schatten uit zijn ongekend rijke repertoire.

Programma

J.S. Bach
Toccata BWV 914

 

L. Andriessen
Registers

 

L.v. Beethoven

Eroïca Variaties Op. 35

 

C. Franck
Prélude, Choral et Fugue

di 15 feb 2022
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
20:30 - 21:45
Prijs € 10
Klassiek - Klassiek
Tickets
Zet op wensenlijst
Bijgeboekt
K