Caleidoscoop

Conservatorium Maastricht

Conservatorium Maastricht - Caleidoscoop
Ervaar alle facetten van Conservatorium Maastricht! Klassieke ensembles, de Jazz Big Band en een van de jongste talenten!

Het Strijkensemble brengt Grieg ten gehore onder leiding van Kyoko Yonemoto. De muziek van Grieg verbindt ons vaak met de puurheid van de natuur. In zo’n moeilijke periode die we passeren, brengt de jonge en frisse interpretatie van de Holberg Suite het ultieme gevoel van lente.

Théodore Gouvy (1819-1898 ) is een van de ‘vergeten’ Frans/Duitse componisten. Hij past in de rij Gounod, Frank, Bizet, SaintSaens en Faurée. Zijn Petite Suite Gaulloise voor blazers is een van de parels uit de romantische periode en heeft dezelfde bezetting als het veel meer bekende Petite Symphonie van Charles Gounod. Het is een relatief kort werk dat bestaat uit 4 delen, elk gekenmerkt door een dans uit de Renaissance: Menuet, Aubade, Ronde de nuit, Tambourin. Prachtige romantische muziek die men volledig vergeten lijkt te zijn.

Conservatorium Maastricht presenteert haar Jazz Big Band met gastdirigent Hendrika Entzian (DE), met gastsolist Greg Torunski op saxofoon. Entzian won de WDR Jazz Prize 2018 en is sindsdien een van de belangrijkste nieuwe namen uit de Euregio. De bigband werkte eerder in projecten met internationale topmusici waaronder Johm Beasly, John Clayton, Michael Mossman en anderen. Voor het eerst sinds de lockdown staat de bigband weer veilig samen op het podium, en dit moment delen we graag met u. Mis het niet terwijl de toptalenten van de Euregio een prachtige avond creëren met nieuwe muziek van vlak over de grens!
 

do 25 feb 2021
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Prijs € 16
Klassiek - Klassiek
Tickets Wensenlijst
Info
K

 

Programma

Piano solo (jong talent- Akari Bastiaens)
Claude Debussy uit Children’s Corner - L. 113 
Doctor Gradus ad Parnassum & The Snow is Dancing 
Emmanuel Chabrier uit 10 Pieces Pittoresques - Scherzo-Waltz

String ensemble onder leiding van Kyoko Yonemoto
Edvard Grieg Holberg Suite op. 40

Wind ensemble gedirigeerd door Leon Bosch            
Theodore Gouvy Petit Suite Gauloise op. 90

Bigband gedirigeerd door Hendrika Entzian
Bigbandspecial van jazz department