Concerto Romano

Caravaggio’s Rome – Sancta Hilaritas

Concerto Romano

Caravaggio’s Rome – Sancta Hilaritas

In 1533 verruilde de jonge aristocraat Filippo Neri voorgoed zijn geboortestad Florence voor Rome, om er na Petrus & Paulus en in het kader van de contrareformatie - de ‘derde apostel’ te worden.
Hij stichtte een broederschap voor assistentie aan pelgrims en zieken, en muzikale gebedsdiensten. De Santa Maria in de buurt van Vallicella, een beruchte volksbuurt, werd de bakermat van het oratorium.

Vier jaar geleden maakte Concerto Romano zijn Nederlandse debuut tijdens Musica Sacra Maastricht, met oratoria rond het thema De Weg. Nu komen ze terug met een ander aspect van Rome. Naast de meerkorigheid, en de dramatische oratoria, was er ook de volkse devotie. Filippo Neri was wars van uiterlijk vertoon, eenvoudig, en bovenal vrolijk. Vreugde, vond hij, was een wezenskenmerk van de ware Christen. En dat wilde hij propageren.
 

'Sancta hilaritas!'

vr 20 sep 2019
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:15
Prijs € 24
Klassiek - Klassiek
Tickets

Info
K

Foto

Gari Williams, Giampaolo Marconato

Concerto Romano Caravaggio’s Rome – Sancta hilaritas Concerto Romano Caravaggio’s Rome – Sancta hilaritas Concerto Romano Caravaggio’s Rome – Sancta hilaritas

 

'Filippo Neri was wars van uiterlijk vertoon, eenvoudig, en bovenal vrolijk. Vreugde, vond hij, was een wezenskenmerk van de ware Christen.
En dat wilde hij propageren.'
 

 

Leiding en zang
Alessandro Quarta

Sopraan

Carlotta Colombo
Mezzosopraan

Lucia Napoli
Tenor

Andrés Montilla-Acurero, Riccardo Pisani
Bas

Giacomo Farioli
 

Cornetto
Andrea Inghisciano
Viool

Paolo Perrone
Violoncello

Rebeca Ferri
Contrabas

Matteo Coticoni
Gitaar
Francesco Tomasi
Theorbe, gitaar
Giovanni Bellini