De storm

Pavel Kolesnikov (piano)

De storm

Pavel Kolesnikov (piano)

Het thema van het recital van de jonge uit Siberië afkomstige pianist Pavel Kolesnikov is ‘de storm’. Deze bijnaam van Ludwig van Beethovens 17e pianosonate is vermoedelijk een verwijzing naar een door de componist hooggeprezen boek van de Lutherse geestelijke Christian Sturm: Betrachtungen über die Werke Gottes im Reiche der Natur. 

Storm in de muziek van Beethoven, Liszt, Skrjabin en Schubert   


Het gaat in dit intelligent samengestelde programma dus niet alleen om hemels klaviergeweld, maar ook om de verklanking van aardse voor- en tegenspoed. Wellicht verwijst het thema ook naar de stormachtige carrière die de solist maakt. Zijn uitmuntende pianistiek en zijn sensitieve pianospel in verhalende muziek worden internationaal geroemd. 

zo 18 okt 2020
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
15:30 - 16:50
Prijs € 18
Klassiek - Klassiek

Zet op wensenlijst
Info
Geannuleerd
K

FOTO'S

eva vermandel

Pavel Kolesnikov (piano) De storm

‘A poet of the keyboard’ noemde The Guardian de jonge Rus Pavel Kolesnikov vanwege zijn sensitieve pianospel en verhalende programma’s.
 

Pavel trad op met orkesten als de London Philharmonic, Orquestra Sinfônica Brasileira, het Tsjaikovski Symfonie Orkest, de Tsjechische Nationale Symfonie en Symfonieorkest Vlaanderen.  Hij gaf recitals in de Queen Elizabeth Hall, Londen en hij keert regelmatig terug naar de Wigmore Hall in Londen. In Frankrijk is hij een vaste gast van festivals als Piano aux Jacobins en La Roque- d'Anthéron. In de Benelux maakte hij op 4 december 2019 zijn debuut in de pianoserie van het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam.

ProgramMA

 

Liszt
Wiegenlied, Wilde Jagd & Vision (uit Etudes d’exécution transcedante), Elegie nr 2, La cloche sonne

 

Skrjabin
Danse languide, Sonate nr 2

Beethoven
Sonate ‘Der Sturm'

Schubert
Moments musicaux