Hamlet trio

Klassiek op Zondag

Hamlet Trio - Klassiek op Zondag

Het Hamlet Piano Trio werd in 2020 opgericht binnen het Conservatorium Maastricht door een groep studenten die nieuwsgierig waren naar het repertoire van de klassieke periode tot de 20e eeuw.

De uitvoeringen van het trio zijn energiek met een puur karakteristiek geluid. In 2021 ontvingen ze een volledige beurs om deel te nemen aan de Europese Zomercursus Kamermuziek op het Orlando Festival (Nederland), waar ze de kans kregen om lessen te volgen bij Shunske Sato, Shuann Chai, Osiris trio, Nemtsov Duo, Henk Guittart en Michael Gees. Het Hamlet-trio is geselecteerd om het Maastrichts Conservatorium te vertegenwoordigen bij concerten. Het trio bestaat uit de violiste Petra Herič, een leerling van Boris Belkin, de cellist Pelayo Cuéllar Sarmiento, een leerling van Alexander Chausian, en de pianist Aleandro Giuseppe Libano, een leerling van Joop Celis. 

Klassiek op zondag
Theater aan het Vrijthof omarmt al vele jaren de kunstvakopleidingen in Maastricht. Het concert van Hamlet trio is onderdeel van het Talent Track-programma waarmee wij jong talent van het Maastrichtse Conservatorium een podium bieden in een serie zondagochtendconcerten in de intieme Bovenzaal van Theater aan het Vrijthof. Laat u verrassen door talentvolle ensembles en solisten. 

zo 24 okt 2021
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
11:30 - 12:30
Prijs € 10
Klassiek - Klassiek
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

incl. gratis kop koffie/thee & vlaai vooraf

K

 

programma
 

L. van Beethoven 
Trio Op. 11 nº 4 in B flatmajor - “Gassenhauer” (1797) 21'

Allegro con brio
Adagio
Tema con variazioni 'Pria ch'io l'impegno'

 

F. Mendelssohn
Trio Op. 49 nº 1 in Dminor (1839) 33'

Molto allegro ed agitato
Andante con moto tranquilo
Scherzo: Leggiero e vivace
Allegro assai appasionato

Viool
Petra Herič
cello
Pelayo Cuéllar Sarmiento
piano
Aleandro Giusseppe Libano