Jelmer de Moed (klarinet)

Dutch Classical Talent

Jelmer de Moed (klarinet)

Dutch Classical Talent

Op allerlei manieren gaat Jelmer de Moed dialogen aan: met zijn dubbelgangers, zijn spiegelbeeld, zijn eigen schaduw, met de ruimte om hem heen en zijn innerlijke zielenroerselen.

Dat kan alleen als je op een slimme manier gebruikmaakt van de techniek en de klarinet geen geheimen voor je kent. Uitgangspunt voor zijn programma is Dialogue de l’ombre double van Pierre Boulez, oftewel een gesprek tussen dubbelgangers. Het publiek wordt omgeven door de ‘stemmen’ van zeven klarinetten, opgenomen op tape. Ze zoeken contact en contrast met de achtste solist, die live speelt op het podium. Ook de andere werken zijn een subtiel spel van klanken en kleuren, aangevuld met licht- en geluidseffecten. 


De jury over Jelmer de Moed: ‘Een geraffineerde performer met een gedurfd en hypnotiserend programma. Een programma dat helemaal inspeelt op de huidige tijd. Hij beheerst zijn instrument volledig en laat het hele kleurenpalet van de klarinet horen.’
 

zo 31 okt 2021
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
11:30 - 12:35
Prijs € 17,50
Klassiek - Klassiek
Tickets
Zet op wensenlijst
K

 

PROGRAMMA


Canzone
Tristan Keuris

Dialogue de l’ombre double
Pierre Boulez

Narcissus Fractured Image
Tijn Wybenga

Dyadic Landscape​​​​​​​
Amarante Nat

New York Counterpoint
Steve Reich
 

 


Dutch Classical Talent is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet. Via audities kiest een vakjury een viertal toptalenten. Deze vier jonge musici ontwikkelen zich in een coachingsprogramma en gaan op tournee langs de twaalf grootste concertzalen van Nederland om hun naam op de kaart te zetten. Hun programma’s zijn prikkelend, actueel, ontroerend en spectaculair. Dit jaar een gevarieerde mix, namelijk een zangeres, een slagwerk duo, een pianist en een cellist. Hier hoor je de topmusici van morgen. or.