Maat Saxophone Quartet

Dutch Classical Talent

Maat Saxophone Quartet

Dutch Classical Talent

Wat is dans zonder beweging? Welke woorden kies je voor een lied zonder dichtregels en zangstem? Hoe druk je dat uit in composities voor een saxofoonkwartet?

Het Maat Saxophone Quartet zette die vragen op de lessenaar en koos stukken uit die focussen op dans en zang. Niet letterlijk, het effect komt tot leven in de hoofden van de luisteraars. Als de muziek overwaait als een wolk van poëzie en dans, dan is de missie van het Maat Saxophone Quartet geslaagd. Een ‘op Maat’ gemaakt lichtplan zou zomaar kunnen resulteren in een licht hallucinatoire ervaring. 


De jury over het Maat Saxophone Quartet: ‘Ze spreken dezelfde taal, letterlijk en muzikaal! Technische zeer hoog niveau, organisch samenspel en een waanzinnig strakke presentatie. Hun programma is origineel en prikkelend, je wil blijven luisteren.’
 

zo 13 feb 2022
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
11:30 - 12:40
Prijs € 17,50
Klassiek - Klassiek
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

INCLUSIEF KOFFIE EN VLAAI VOORAFGAAND AAN HET CONCERT

K

PROGRAMMA
 

Negarehaye Rangin
Ramin Amin Tafreshi

Twee stukken voor strijkkwartet
Sjostakovitsj

Le bal
Escaich ​​​​​​​

So Softly  ​​​​​​​
Wilson ​​​​​​​

Syrinx ​​​​​​​
Debussy ​​​​​​​

Nieuw werk​​​​​​​
Nuno Lobo ​​​​​​​

 

Dutch Classical Talent is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet. Via audities kiest een vakjury een viertal toptalenten. Deze vier jonge musici ontwikkelen zich in een coachingsprogramma en gaan op tournee langs de twaalf grootste concertzalen van Nederland om hun naam op de kaart te zetten. Hun programma’s zijn prikkelend, actueel, ontroerend en spectaculair. Dit jaar een gevarieerde mix, namelijk een zangeres, een slagwerk duo, een pianist en een cellist. Hier hoor je de topmusici van morgen.

Sopraansaxofoon 
Daniel Ferreira
ALtsaxofoon
Catarina Gomes

TENORSAXOFOON
Pedro Silva
BARitonsaxofoon

Mafalda Oliveira