Magelone & Peter

Nederlandse Reisopera

Magelone & Peter

Nederlandse Reisopera

De Nederlandse Reisopera brengt in najaar 2020 de jongtalentproductie Magelone & Peter in de theaters en op buitenlocaties. Deze ‘muzikale short story’ vertelt in 55 minuten zonder pauze het verhaal van het echtpaar Magelone en Peter, wiens huwelijk al jaren in een sleur is beland en die voor de zoveelste keer met hun caravan op dezelfde camping zijn beland.

De voorstelling is geënsceneerd, heeft afwisselend Nederlandse gesproken tekst en Duitse liederen en wordt gezongen door twee Nederlandse operazangers, begeleid door muzikaal leider Ben Weishaupt aan de vleugel.

Muzikale short story over de schoonheid van sleur en over trouwe liefde, met liederen uit de cyclus Die schöne Magelone (1869, Johannes Brahms)


Magelone & Peter is een intieme, charmante muziektheatervoorstelling over gras dat elders misschien wel groener is, verloren vakantieliefdes, maar ook over de schoonheid van sleur en trouwe liefde. Het uitvergrote realisme van banaliteit van alledaagse handelingen is heel erg herkenbaar, humoristisch en soms ronduit ontroerend. De schitterende liederen van Brahms passen wonderwel in een op het eerste gezicht vreemde omgeving van een camping.
 

vr 9 okt 2020
AINSI:
AINSI theaterzaal
19:00 - 20:00
Prijs € 16,50
Klassiek - Klassiek
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
Bijgeboekt
K

ZIE OOK:
reisopera.nl

Muziek van Brahms
Concept en regie
Rennik-Jan Neggers
Zang Vera Fiselier (Magelone) en Vincent Kusters (Peter)
Muzikale leiding en piano Ben Weishaupt

Nederlandse Reisopera - Magelone en Peter Nederlandse Reisopera - Magelone en Peter Nederlandse Reisopera - Magelone en Peter

Decor- en kostuumontwerp
Marleen Johow
Dramaturgische medewerking
Nicolas Franciscus
Lichtontwerp
Lianne Eikelenboom
Techniek
Willem Janssen
Fotografie

Annina Romita