Promenade uit De Schilderijententoonstelling van Moessorgski

TEFAF-concert met philharmonie zuidnederland

Foto TEFAF concert.jpg

Inmiddels een traditie, het TEFAF-concert ten tijde van de beroemde TEFAF kunstbeurs in Maastricht. Afgelopen jaar excelleerde de bekende soloharpiste Anneleen Lenaerts in de St. Janskerk, dit jaar neemt philharmonie zuidnederland onder leiding van dirigent Eduardo Strausser het stokje over. 

Op woensdagavond 15 maart speelt dit orkest de toepasselijke Promenade uit De Schilderijententoonstelling van Modest Moessorgski, wederom in de sfeervolle en akoestisch excellente St. Janskerk aan het Vrijthof. Violiste Christina Büttner begeleidt SALLY Dansgezelschap Maastricht in een Duet voor viool en dansers dat zij ook tijdens het Koningsdagconcert brachten. Acteur en regisseur Michel Sluysmans brengt in een monoloog van Jibbe Willems Alle Mensen worden Broers. En tenslotte brengt philharmonie zuidnederland Beethovens Zevende Symfonie. Beroemd uit de film The King’s Speech en door Wagner bestempeld als ‘de apotheose van de dans’. 

wo 15 mrt 2023
Sint Janskerk
20:00 - 21:00
Prijs € 39
Klassiek - Klassiek
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
K

Het TEFAF-concert wordt georganiseerd door Chapeau Magazine. Met medewerking van philharmonie zuidnederland, Toneelgroep Maastricht, SALLY Dansgezelschap Maastricht en Theater aan het Vrijthof en mede moglijk gemaakt door het Stichting Cultuur en Bedrijf Maastricht.

 

Moessorgski
Promenade uit De Schilderijententoonstelling

Büttner
 Duet voor viool en dansers

Willems (voorgedragen door Michel Sluysmans)
 Alle Mensen worden Broers

Beethoven
         Symfonie nr. 7