Bassoons for Future Festival (internationaal fagotfestival)

Rietkwintet Calefax

Bassoons for Future Festival (internationaal fagotfestival)

Rietkwintet Calefax

Een fantasievol programma vol vormloze muziek. Door de eeuwen heen hebben componisten zich altijd graag beperkt met ingewikkelde vormstructuren, maar bevrijd van vormprincipes zien we toonkunstenaars van een andere kant. Geen sonates, rondo’s of variaties, maar gewoon prachtige, vrij muzikaal associërende muziek die de luisteraar van begin tot eind meesleept. Schuberts Fantasie in f voor piano vierhandig is voor menigeen een toetssteen van de pianistiek, en emblematisch voor de romantiek. De Falla’s Fantasia Bætica is een kleurrijke ode aan zijn thuisland Andalusië. Purcells Fantazia’s zijn kleine, wonderlijke kamermuziekparels waarin Purcell op harmonisch vlak zijn tijd twee eeuwen vooruit lijkt te zijn.

Bassoons for Future is een dynamisch, veelzijdig én duurzaam festival, een bron van inspiratie voor iedere betrokkene en een impuls voor de ontwikkeling en de toekomst van de fagot, én de fagottist.

vr 29 okt 2021
Overige locaties :
Sint Martinuskerk
20:15
Prijs € 25
Klassiek - Klassiek
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Inleiding om 19.30 uur

K

 

Programma

Bach 
Fantasia & Fuge BWV 537 

Debussy 
Première Rhapsodie

Ford 
Promenade

Bjarnason 
Burletta

Purcell 
Fantasia’s

Innsbruck
ich muss’ dich lassen

De Falla 
Fantasia Baetica

Hobo

Oliver Boekhoorn

saxofoon

Raaf Hekkema

klarinet

Maria de Toit

basklarinet

Jelte Althuis

fagot

Alban Wesly

Bassoons for Future
Internationaal Fagotfestival

Bassoons for Future is een internationaal Fagotfestival met gerenommeerde artiesten en docenten uit binnen- en buitenland, workshops, concoursen voor amateurfagottisten en professionals, masterclasses, lezingen, ensemblespel en een uitgebreide fagottenmarkt.

Het festival is georganiseerd voor en door fagottisten, van wereldtop tot beginnende speler, jong en oud, van barokfagot tot contrafagot, van heinde en verre en uit de regio. En uiteraard voor iedere liefhebber van de fagot, voor iedereen die de fagot altijd al een keer beter had willen leren kennen en voor iedereen die nog nooit van het bestaan van de fagot gehoord heeft.

Rietkwintet Calefax
Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al vijfendertig jaar houden ze in binnen– en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Daarmee inspireren zij jonge blazers die overal in de wereld in hun voetsporen treden. Calefax, dat is een klassiek ensemble met een popmentaliteit.