Side by Side

Orkest van de Achttiende Eeuw en Koninklijk Conservatorium Den Haag

07.03.2021 Orkest van achttiende Eeuw - Side by Side (c) Alex Schröder (4).jpg

In 2014 dirigeerde Frans Brüggen zijn eigen Orkest van de Achttiende Eeuw met – voor het eerst – naast elk orkestlid een student van het Koninklijk Conservatorium die meespeelde. Er ontstond iets unieks: een overdracht van de muzikale kennis en bezieling over de gehele breedte van het orkest. Sindsdien staat Side by Side ieder jaar garant voor een unieke ervaring voor musici en publiek.

Sigiswald Kuijken, sinds decennia een van de gevierde grootmeesters van de oude muziekbeweging, leidt het Orkest van de Achttiende Eeuw en musici van de afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium Den Haag in een geheel aan Joseph Haydn gewijd programma. Na Symfonie nr. 26, ‘Lamentatione’, geschreven voor de Goede Week, volgt het imposante Die Sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze in de instrumentale versie voor orkest.

 

Een indrukwekkend programma, door een indrukwekkende combinatie van de gelouterde leden van het Orkest van de Achttiende Eeuw, schouder aan schouder met de allerbeste musici van het Koninklijk Conservatorium.
 
zo 7 mrt 2021
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
15:30
Prijs € 25
Klassiek - Klassiek

Zet op wensenlijst
Info
Geannuleerd
Geannuleerd
K

programma

Haydn
Symfonie nr. 26 in d 'Lamentatione'

Haydn
Die Sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze 

Dirigent
Sigiswald Kuijken
foto
Alex Schröder