Sones del nuevo mundo

Miguel Rincón

Miguel Rincón

Op kille novemberavonden komt het warme, temparamentvolle gitaarspel van Miguel Rincón als geroepen. In de Randstad betoverde hij elke keer weer zijn verwende publiek in uitverkochte concerten. Nu speelt hij hier met een geheel Spaans programma.

Rincón laat horen hoe muziek uit de Nieuwe Wereld de belangrijkste Spaanse componisten en gitaristen in de 18de eeuw heeft beïnvloed.  Gaspar Sanz, Santiago de Murcia en Francisco Guerau verzamelden en publiceerden niet alleen composities voor de Spaanse barokgitaar maar ook theoretische werken en instructies voor een fraaie uitvoering. De sarabandes, folia’s en chaconnes van deze drie componisten getuigen van een unieke muzikale smeltkroes en Miguel Rincón weet deze als geen ander tot leven te wekken.

wo 23 nov 2022
Overige locaties :
Cellebroederskapel
20:00 - 21:15
Prijs € 17,50
Klassiek - Klassiek
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

PARTNERVERKOOP
VOOR DEZE VOORSTELLING FACILITEREN WIJ DE KAARTVERKOOP. THEATER AAN HET VRIJTHOF HEEFT GEEN ZEGGENSCHAP OVER HET INHOUDELIJKE PROGRAMMA.

K

Miguel Rincón (1979) studeerde luit bij Juan Carlos Rivera aan het conservatorium Manuel Castillo (Sevilla) waar hij cum laude afstudeerde. Hij behaalde master titels bij Xavier Diaz Latorre aan het conservatorium van Barcelona en bij Eduardo Egüez aan het conservatorium van Zürich. Hij volgde masterklassen bij de meest beroemde luitspelers ter wereld en treedt samen op met tal van bekende internationale musici.